Oxygenum Napisano 8 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2007 Jakiego kodera mp3 używacie i jakie ustawienia zwykle stosujecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 9 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2007 Od kilku lat używam tego samego sprawdzonego programu mp3 maker z własnymi kodekami. Nie jest to najnowsza nowość, ale jak dla mnie, do okazjonalnego zgrania nagrań z ulubionej płytki CD w zupełności wystarczy. Z bitrapem też nie przesadzam, i z 128-160kbs da się spokojnie słuchać w telefonie czy aucie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenishiwata Napisano 10 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2007 Ja idę na łatwiznę. używam Windows Media Playera - działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oxygenum Napisano 12 grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 grudnia 2007 Ja używam tylko kodeka Lame 3.9x.Jako nakładkę umożliwiającą korzystanie z niego stosuję RazorLame albo LamedropXPd.Pozwalają one na pełną kontrolę na procesem kodowania...Może i w samochodzie nie słychać różnicy pomiędzy bitrate 128 i 192 ale już na słuchaweczkach mp3 playera jest ona zauważalna.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Napisano 13 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2007 Ja też używam Wyndows Media Player, bo wydaje mi się najprostszy w obsłudze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 15 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2007 Używam standartowego Windows Media Player. Nie jest mi lepszy potrzebny, a ten spełnia moje niewygórowane wymagania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebse Napisano 29 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2007 Dla mnie sprawdzonym kodekiem, który jest według mnie rewelacyjny jest kodek Lame 3.81. Stosuję nie za niski bitrape bo 192kbs. Takie ustawienie jest dla mnie optymalne ze względu na dobrą jakość mp3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bigman Napisano 1 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2008 Aktualnie używam Lame 3.97, wspomaganego przez Exact Audio Copy 0.99 - jak dla mnie wystarczający zestawPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ali Napisano 23 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2008 BladeEnc do większości (192kbps większość, 256kbps rock/metal); do rocka i metalu zatrudniam też okazyjnie prehistorycznego SoundLimita Najczęściej prosto z linii poleceń, czasem piszę batcha a czasem przez Exact Audio Copy. Do tagowania Dr. Tag. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts