jackie77 Napisano 31 marca 2012 Udostępnij Napisano 31 marca 2012 Witam,posiadam tuner radiowy KENWOOD KT-6050, niestety transformator szwankuje (głosno buczy od jakiegoś czasu). Chciałbym kupić jakiś inny, ale podobnej klasy.Mam prośbę, czy moglibyście doradzić jakiś model?Z góry dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 31 marca 2012 Udostępnij Napisano 31 marca 2012 Może wystarczy coś dokręcić, bo się poluzowało. Albo kabelki albo sam transformator (zależy jak jest mocowany). Jeśli się nie znasz, to lepiej tam nie grzeb. Idź do jakiegoś serwisu AV, spytaj. Możliwe, że to jakaś drobna sprawa i wydasz o wiele mniej niż kupując inny tuner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackie77 Napisano 31 marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2012 (edytowany) Niestety już byłem u fachowca i niewiele się dało zrobić, jest trochę ciszej, ale generalnie słychać i przeszkadza. Edytowano 3 kwietnia 2012 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika bezpośrednio po nim nie ma sensu go cytować! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 3 kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2012 I co Jackie77 z tym tunerem? Zamierzasz jednak jednak kupić inny? Nie napisałeś przede wszystkim jaką sumę możesz przeznaczyć na to urządzenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackie77 Napisano 3 kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2012 Witam,nie chcę więcej przeznaczyć kasy niż 400zł.A zdecydować się na coś za bardzo nie mogę, dużo różnych tunerów jest na allegro, ale znajomy mówił mi, że coś na poziomie mojego Kenwooda trudno będzie znaleźć w tej cenie i dobrym stanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 3 kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2012 Tu masz znakomity tuner ONKYO T-4970, jeden z najwyższych modeli firmy: LINKCena dość atrakcyjna, jak na ten model, stan wizualny oceń sobie sam. Jakbyś chciał nieco zaszaleć, weź ten: LINK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackie77 Napisano 3 kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2012 (edytowany) Dzięki Ta druga propozycja bardzo kusząca.Pozdrawiam. Edytowano 3 kwietnia 2012 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika bezpośrednio po nim nie ma sensu go cytować! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2012 Cytat Niestety już byłem u fachowca i niewiele się dało zrobić, jest trochę ciszej, ale generalnie słychać i przeszkadza. Ja bym szukał innego "fachowca" i wymienil transformator... na porządny i cichy. Koszt powinien być rozsądny i jeżeli odpowiada Ci Twój Kenwood to masz stosunkowo bezpieczne wyjście.Pzodrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackie77 Napisano 4 kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2012 Cytat Cytat Niestety już byłem u fachowca i niewiele się dało zrobić, jest trochę ciszej, ale generalnie słychać i przeszkadza. Ja bym szukał innego "fachowca" i wymienil transformator... na porządny i cichy. Koszt powinien być rozsądny i jeżeli odpowiada Ci Twój Kenwood to masz stosunkowo bezpieczne wyjście.Pzodrawiam Witam,myślałem o tym, ale dostałem odpowiedź, że musi być taki sam i jest nie do załatwienia. Jedynie w grę wchodzi opcja by kupić taki sam tuner (np. uszkodzony) i wymontować. Ile w tym prawdy, nie wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts