RoRo Napisano 21 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2007 KubotTrzymam kciuki za licytację tego Pionka A w razie czego ten sam sprzedający ma jeszcze niezłe AKAI AM-55http://allegro.pl/item286405031_cyfrowe_ak...per_jakosc.htmlJVC AX-700 też jest niezły (drugi model od góry) i przynajmniej ma porządne zaciski głośnikowe, co u JVC jest niestety rzadkością czego w żaden sposób nie potrafię zrozumieć...Poza tym nie ma zbyt wielkiego ruchu na aukcjach, bo ostatnio jakoś niezbyt mu "schodzą" wzmacniacze...(cały czas jest do kupienia komplet JVC wzmacniacz EX900 + tuner). Swój sprzęt wycenia realnie: nie jest to jakaś szczególna okazja, ale też i nie zdziera za bardzo...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 22 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2007 Jak nie załapiesz się na tego Pionka to popatrz na oferty wzmacniaczy JVC. Masz już takie głośniki więc wzmacniacz JVC będzie dobrym ich uzupełnieniem. Kilka ofert już padło w postach powyżej. W razie czego masz w czym wybierać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 22 grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2007 Dzięki bardzo za odpowiedzi, ale udało mi się Pionka wygrać za 340zł:)Byłem jedynym kupującym, teraz mam zamiar dokupić jakiś kabelek bo mam najzwyklejsze za grosze, i teraz pytanie czy te zwykłe kabelki z pozłacanymi końcówkami opłaca się kupować??Czy będzie różnica między zwykłym, a zwykłym pozłacanym??Przykład: http://allegro.pl/item283096398_kabel_prol...nche_tanio.htmlPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 22 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2007 Gratuluję sukcesu w licytacji. Prolink nie jest to wcale taki zwykłym kabelekiem, a różnicę w przekazie dźwięku z pewnością usłyszysz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 22 grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2007 ok dziękuje bardzo w takim razie zamówię ten kabelek jeszcze:)jak wszystko dojdzie podzielę się z Wami moimi wrażeniami.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 22 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2007 Coś za bardzo nie chce mi się wierzyć w to "pozłacanie" za 22 zeta /w Chinach wyprodukowanietego kabelka kosztowało coś z 5 zł i dlatego tym bardziej/.Raczej to jakiś mosiądz udający złoto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 22 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2007 Fono MasterW tranzystorze kosztującym 1zł, jest więcej złota niż potrzeba na pozłocenie 4 takich wtyczek. Więc nie jest wcale aż taki wysoki koszt samego złota. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 22 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2007 Jestem trochę sceptyczny w tym "temacie" ponieważ pamiętam jak kiedyś chciałemsobie zrobić porządne IC /miałem ok. 1,2mb kabelka AudioQuest bez konfekcji/kupiłem cztery wtyki RCA "pozłacane" po 12 zł sztuka ! w renomowanym sklepiez tego typu galanterią i po ok. roku zaczęło obłazić to "złoto" a raczej mosiądz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 23 grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2007 No Panowie teraz mi w głowie namąciliście:)kupować czy nie kupować ten kabelek??Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 23 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2007 Jest to wystarczający kabelek do Twoich potrzeb. Prolink oprócz tych "pozłacanych" wtyczek, wykonany jest z przewodu OFC i na pewno jest lepszy od zwykłego kabelka. Możesz kupić jeszcze lepszy kabel, ale to już wydatek z rzędu 50-100 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 23 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2007 Kubot22zł to nie jest duży wydatek, a taki kabel poza lepszym dźwiękiem (załóżmy, że nie ułyszysz zbyt dużej różnicy) po prostu dłużej Ci posłuży Za lepsze, solidniejsze wykonanie trzeba ciut dopłacić. A przy okazji u tego samego sprzedawcy możesz jeszcze zakupić inne kable - np. cinche czy głośnikowe z miedzi OFC (mówię tutaj o prostych kabelkach za parę złotych za metr). Płacisz jeden raz za wysyłkę a na pewien czas będziesz miał spokój Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts