Adamc Napisano 13 października 2012 Udostępnij Napisano 13 października 2012 No to pokligaliśmy o kolumnach za kilka-kilkadziesiąt tysiaków, a kolega BlackJack został zapomniany ze swoimi poszukiwaniami elektroniki.Bywasz tu jeszcze, BalckJack ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackJack Napisano 13 października 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2012 Jasne że bywam, a nawet cały czas sobie patrzę co ciekawego piszecie. Jako że mi się wielce ze sprzętem nie spieszy to czekam aż komuś coś wpadnie w oko co warto będzie kupić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 13 października 2012 Udostępnij Napisano 13 października 2012 A może, taka propozycja : http://allegro.pl/wzmacniacz-teac-a-h300-a...2682104165.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackJack Napisano 14 października 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2012 Całkiem fajnie to wygląda, znalazłem nawet ten wzmacniacz od razu z tunerem i pilotem (idzie nawet do kompletu dokupić CD ale jest dość drogi więc pewnie na początek będę szukał czegoś tańszego). Widzę w opisie że jest tutaj tylko 2x45W - wiem że nie moc świadczy o jakości i domniemam że jeśli chodzi o jakoś dźwięku to jest na poziomie (inaczej pewnie nie padła by taka propozycja) ale czy będzie można pod to podpiąć jakieś kolumny podłogowe bo raczej o takich myślę by później kupić - monitory + dobre standy - chyba lepiej zainwestować całość w dobre podłogówki.EDIT.A czy ten sprzęt jest zasilany naszymi 230V - bo widzę że pisze na innych aukcjach przy tym sprzęcie że brak wtyczki europejskiej na przewodzie - a chyba nie wszędzie jest używane 230V. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 14 października 2012 Udostępnij Napisano 14 października 2012 Takie coś :http://allegro.pl/fatman-itube-stacja-doku...2645983478.html"napędzało" takie coś :http://allegro.pl/triangle-quartet-demo-pr...2698990591.htmlI aż cięzko było mi uwierzyć że słyszę tak ładny i przestrzenny dźwięk.Oczywiście że taki zestaw nie zagra głośno )Ale nie do końca faktycznie można się kierować watami napisanymi w instrukcji.Drugi przykład to moja yamha rx-v 661 która w stereo ma teoretycznie 120 W a przegrywa NADem 317 )) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackJack Napisano 14 października 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2012 To że taki Fatman napędzi takie kolumny to pewnie ma się nijak do tego czy taki Teac napędzi też coś w miarę dobrego - chyba to dość różna półka sprzętu. Nie potrzebuję, jak to ktoś kiedyś określił - "by mi flaki przewracało" ale jednak chciałbym by można czasami podkręcić trochę głośniej - i dlatego obawa co te 45W mogą dać. Czytałem już nie raz że same waty nie świadczą o tym jak głośno może sprzęt zagrać, a czy można porównać KD ze sprzętem stereo?Wiem że najlepiej było by sobie takiego zestawu posłuchać i samemu ocenić no ale nie mam takiej możliwości. W mojej miejscowości większość znajomych ma najczęściej KD i każdy chwali się że ma najlepsze i dźwięk jest super - chyba nie mam o czym z nimi dyskutować, tym bardziej jak widzę rozstawienie głośników, brak jakiegokolwiek wytłumienia pomieszczenia (dostałem trochę materiałów od kolegi f1angel i choć nie jestem ekspertem to zauważam podstawowe błędy) to co będę w ogóle o cokolwiek pytał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 14 października 2012 Udostępnij Napisano 14 października 2012 Ten wygląda dość poważnie :http://allegro.pl/wzmacniacz-pionier-a-77x...2714914130.htmlZainteresowałbym się nim....Ale niech wypowiedzą się bardziej dośwaidczeni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackJack Napisano 14 października 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2012 Żeby nie to że szukam czegoś srebrnego i z pilotem to może była by jakaś propozycja (wiem, wiem, marudzę ale za pewne z wyszukaniem czegoś czarnego było by sporo mniej kłopotu). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 października 2012 Udostępnij Napisano 17 października 2012 WitamPrzeglądałem ostatnio to i owo i wpadłem na coś, co przypomniało mi o Tobie. Wszysko jak chciałeś, srebrny i z pilotem.Masz tutaj do czynienia z ciężkim, solidnym wzmacniaczem i dość mocnym. Tu nie będziesz się musiał martwić, że będzie grał cicho Tylko musisz obserwować, a za ile pójdzie.... no tego nie zagwarantuję. Myślę, że jednak 500 zł przekroczy, pytanie tylko jak daleko. Ale za tego klocka warto dopłacić. Bywa różnie, może nie wyskoczy, aż tak wysoko.http://allegro.pl/onkyo-a-8850-potezny-wzm...2721416519.html [ WZMACNIACZ ONKYO A-8850 ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackJack Napisano 17 października 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2012 Bardzo fajny wzmacniacz, na pewno będę śledził jak pójdzie aukcja. Dzięki za propozycję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 20 października 2012 Udostępnij Napisano 20 października 2012 I jak?? Kupiłeś już coś?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackJack Napisano 20 października 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2012 Obserwuję aukcję tego Onkyo, myślałem że nie pójdzie tak szybko w górę ale jak widać jest wielu zainteresowanych nim, fajny sprzęt - zobaczę jak dalej się aukcja potoczy.EDIT.No to już aukcja jest poza moimi możliwościami. Jakby komuś wpadło w oko jeszcze coś takiego ciekawego to poproszę o info. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts