marcin13 Napisano 7 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2012 Prosze o pomoc w doborze Amplitunera Jakość dzwięku jest priorytetem.Posiadałem HK AVR 1500 (bez hdmi)sprawdzałem 3 miesiące temu 2 amplitunery, Onkyo tx nr 818 swiezutki model, i Yamaha 2010Oba grały nie najgorzej ale bez polotu, gorzej w stereo niz stary hk 1500. Amplitunery zwrocilem.Zakupilem uzywanego Arcama AVR 280Gra nieżle ale hdmi jest pierwszej generacji - nie sadziłem ze jest jeszcze jakis inny podział - z 3D bez 3d, z internetem lub beza tu sie okazuje z dzwiękiem bez dzwięku ?! <ZONK?>No i arcam jest do sprzedania a jego miejsce musi zastapic cos co ma minimum 3 wejscia hdmi i jest to hdmi z dzwiekiem (3 d nie musi byc)Najbardziej widzi mi sie jakis denon, ale ktory z tych 50 modeli gra dobrze?2809 4310 4311 3313?budzet 5000 PLN. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 7 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2012 Moim zdaniem amplitunery H/K grają wyraźnie lepiej w trybie stereo od swoich konkurentów z tej samej grupy cenowej. Dlatego rozważyłbym zakup nowego modelu H/K. Najwyższego, na jaki budżet pozwoli. A może warto zastanowić się nad dobrym sprzętem stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin13 Napisano 7 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2012 Kiedys sluchalem nowszego HK (z niebieska gałka)to bylo jakies 2 lata temuNie zawchwycil mnieDObre stereo jestem zaale jakis ampli musze miec zeby nie przepinac kabli pomiedzy ntv ps3 appletv i bdMoze jakas yamaszka? Co sadzicie o tych nowych zkoncowka -20? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 8 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2012 Posłuchaj H/K AVR 660.Nowej Yamahy nie słyszałem ale poczytaj: http://www.hdtv.com.pl/forum/amplitunery-a...s-rx-a2020.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2012 Witaj,wziąłbym pod uwagę najnowszy amplituner Pioneer SC-LX56 lub przy niedużym zwiększeniu budżetu moim zdaniem świetny SC-LX76. Posłuchaj także wyższe modele Onkyo np. TX-NR1010 oraz koniecznie Marantz np. SR6007.Wybór jest dosyć duży, wszystko zależy od Twoich preferencji brzmieniowych oraz podłączonych zestawów kolumn. Serdecznie zapraszam na odsłuchy, najwygodniej jest posłuchać poszczególnych modeli urządzeń w jednych warunkach (to samo pomieszczenie, kolumny) a następnie najlepszy bądź najlepsze konfiguracje przetestować w domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 9 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2012 Marcin, jak chcesz to napisz do mnie na gg 3954852 to Ci wytłumaczę rozwiązanie które zakasuje te wszystkie powyższe za podobne pieniądze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinzg Napisano 16 lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 lutego 2013 Mam podobny dylemat.Pomieszczenie 25m2Zestaw 5.0 Paradigm seria monitorprzeznaczenie : 50% muzyka 50%kino Zastanawiam sie nad dwoma amplitunerami:Marantz sr6007 lub H/K avr 370?Proszę o sugestie, który wybrać?Niestety nie ma możliwości odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts