powiek Napisano 28 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2012 Panie, PanowiePrzeglądając internetowy sklep tchibo natrafiłem na ofertę gramofonu HiFi.Więcej tutaj:https://www.tchibo.pl/Gramofon-HiFi-p400023104.htmlCena to 700zł.Czy ten sprzęt wart jest tej ceny?Dziękuję za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 29 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2012 W opisie gramofonu jest informacja o przeznaczeniu DJ...Wygląda w miarę solidnie - ale jak gra to już inna sprawa.Poza tym brak informacji np. o wkładce gramofonowej.Wydaje mi się, że lepszym wyjściem będzie zakup używanego, firmowego gramofonu - np. od sprzedawców, zajmujących się m.in. naprawami gramofonów. Zazwyczaj dostaniesz wtedy kilkumiesięczną (lub półroczną) gwarację oraz sporo dobrych rad No i zapłacisz połowę ceny.Poza tym w tej cenie można już kupić najprostrzy model firmowego gramofonu (chociaż sugerowałbym raczej wzmankowana wyżej "używkę").Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powiek Napisano 29 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2012 Dziękuję za (p)odpowiedź.Pozdrawiam ciepło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 2 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2013 Ojej, ale cena. Brak podstawowych danych, 700 zł i 3,8 kg wagi marki Tchibo .Zdecydowanie proszę go nie kupować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 2 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2013 Nie wiadomo co to, a zaraz wszyscy odradzają. Wygląda całkiem solidnie, lepiej choćby niż podstawowy model Denon'a, a do tych marketowych to w ogóle nie ma co porównywać. Racja, że to ryzykowny zakup, ale moim zdaniem można się zdziwić... pozytywnie.Poza tym jest 10 dni na zwrot, więc w razie czego kosztem będzie tylko cena wysyłki zwrotnej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 3 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2013 Zgadzam się, ale nie zapłaciłbym 700 zł za ten gramofon. Za taką cenę można kupić używanego Thorensa lub Pro-Jecta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2013 Wszystko można kupić używane, ale póki ktoś nie kupi raz nowego dopóty używanego też nie będzie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bochen_ Napisano 5 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2013 wg mnie to jest Monacor taki jak na tej aukcji: http://allegro.pl/gramofon-monacor-djp-120-i2917845206.htmlpozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2013 No właśnie, taki jak ten lub wiele innych, stylowanych na Technicsa. Tyle, że dużo gorszych . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 5 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2013 To jest klon w pewnych kręgach legendarnego Technics'a SL-1200 mk.IISzału ten gramofon nie robi, ale po wymianie wkładki może grać przyzwoicie, czyli za mniej niż 1000zł mamy nowy nie najgorszy gramofon, może nie na audiofilskim poziomie, ale do budżetowego zestawu nie będzie zły... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 6 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2013 Za tyle kasy to można kupić ADAMA w znakomitym stanie albo i tańsze polskie produkty (Fonica GS 464, Bernard, Fonica GS 431 itp) i przebierać we wkładkach jak w ulęgałkach. A jakby mało było "hi-endu" to można kabelki powymieniać na bardziej wypasione (choć ADAM ma b.dobre) i zapytać potem nietoperzy czy różnicę słyszą Testowałem ADAMA z GARRARDEM na różnych wkładkach i różnych płytach w tym samym zestawie i pomieszczeniu i nie doszukałem się różnicy w brzmieniu. Zawsze jest możliwość, że słuch mam marny. Spotkałem się kiedyś z opinią fachowca, że gramoron to wkładka i kabelki - reszta ma nie przeszkadzać (silnik itp mają zakłóceń nie produkować). Pewnie gramiaczki za grube tysiące mogą grać lepiej niż mój ADAM - za grube tysiące w końcu wpakować tam można kabelki ze srebra albo i lepiej, wkładkę też z kosmicznych materiałów robioną. Ale na poziomie domowym (tak do 5000 zł) coś mało chce mi się wierzyć, żeby przy tych samych wkładkach różne Thorensy, Pro-Jecty czy nawet "legendarne" Technicsy różniły się czymkolwiek.Ale może się mylę - w końcu dobrego słuchu nikt mi nigdy nie potwierdził Udanych poszukiwań życzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts