Kostku Napisano 9 marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2013 Kurcze, spodziewałem się właśnie takiej odpowiedzi. A to wszystko dlatego, że kocham średnicę w tych Missionach - dość mocno wysunięta, o to chodzi...A mi to się wydaje, że ten Denon też za dużo ma basu do tych M31i. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 9 marca 2013 Udostępnij Napisano 9 marca 2013 Czyli Mission'y zostają? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 9 marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2013 Ogólnie ich brzmienie mi odpowiada, właśnie takiego charakteru szukałem. Jedynie niskie tony chciałbym, mówiąc kolokwialnie, trochę opitolić. Dlatego zacząłem kombinować z CD/ampli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 9 marca 2013 Udostępnij Napisano 9 marca 2013 Jak wiadomo najbardziej na brzmienie wpływają kolumny i akustyka pomieszczenia. Jeśli tych dwóch elementów nie mozesz ruszyć, to wzmacniacz i CD już mniej to zmienią. Może prędzej jakiś wzmacniacz o delikatnych niskich tonach. Choć takie wzmacniacze często mają dość suchą średnicę a to nie brzmi zbyt dobrze.Ale można by się zastanowić nad jakimś wzmakiem, który brzmi dobrze. Ponadto wskazane by było, by miał regulator niskich tonów i wówczas dodatkowo mógłbyś go ustawić na minimum. A może by wypróbować korektor? Tfuuu, co ja piszę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 9 marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2013 Ten Denon ma regulator niskich tonów i niestety muszę z niego czasami korzystać. Mój problem polega również na tym, że słucham staroci, które bardzo często są kiepściutko zrealizowane, zalane basem, przymulone. A jak słucham czegoś nowszego, to bywa tak, że muzykom zachciało się to stylizować na staroć i też jest lipa.Mówię, przykładowo, o czymś takim:http://www.progarchives.com/mp3.asp?id=117Bez regulacji niskich tonów nie podchodź... No i niestety mam sporo takiej muzyki, a nie przestanę tego słuchać, bo wartość artystyczna strasznie do mnie przemawia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts