Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Kurcze, spodziewałem się właśnie takiej odpowiedzi. A to wszystko dlatego, że kocham średnicę w tych Missionach - dość mocno wysunięta, o to chodzi...
A mi to się wydaje, że ten Denon też za dużo ma basu do tych M31i.
  • Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
Ogólnie ich brzmienie mi odpowiada, właśnie takiego charakteru szukałem. Jedynie niskie tony chciałbym, mówiąc kolokwialnie, trochę opitolić. Dlatego zacząłem kombinować z CD/ampli.
Napisano
Jak wiadomo najbardziej na brzmienie wpływają kolumny i akustyka pomieszczenia. Jeśli tych dwóch elementów nie mozesz ruszyć, to wzmacniacz i CD już mniej to zmienią. Może prędzej jakiś wzmacniacz o delikatnych niskich tonach. Choć takie wzmacniacze często mają dość suchą średnicę a to nie brzmi zbyt dobrze.
Ale można by się zastanowić nad jakimś wzmakiem, który brzmi dobrze. Ponadto wskazane by było, by miał regulator niskich tonów i wówczas dodatkowo mógłbyś go ustawić na minimum.
A może by wypróbować korektor? Tfuuu, co ja piszę icon_redface.gif icon_wink.gif
Napisano
Ten Denon ma regulator niskich tonów i niestety muszę z niego czasami korzystać. Mój problem polega również na tym, że słucham staroci, które bardzo często są kiepściutko zrealizowane, zalane basem, przymulone. A jak słucham czegoś nowszego, to bywa tak, że muzykom zachciało się to stylizować na staroć i też jest lipa.
Mówię, przykładowo, o czymś takim:
http://www.progarchives.com/mp3.asp?id=117
Bez regulacji niskich tonów nie podchodź... No i niestety mam sporo takiej muzyki, a nie przestanę tego słuchać, bo wartość artystyczna strasznie do mnie przemawia. icon_razz.gif