GAWRON___M Napisano 24 stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 2008 Dzieki Bert ta cena za VDH jest naprawde kuszaca i za ta cene mozna wziasc go nawet do bi -wire.I tu pojawia sie kolejne pytanie.Czy warto podlaczyc w Bi-wire bo wtedy moc rozlozy sie na 4 kanaly a zasilacz zrobiony jest pod dwa.Czyli w wypadku mojego sprzetu moc z 2x95w spadla by do okolo 4x45w. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 24 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2008 Gawron!Wbrew Twoim obawom nic ci nie ubędzie!Niezależnie czy na jeden, czy na dwa odczepy Twój wzmacniacz w dalszym ciągu będzie dysponował tą samą mocą! Zresztą poczytaj bi-wiring - istota, bi-wiring opinieZ pewnością podłączając takie same kable na górę i dół nie uzyskasz ewidentnej zmiany, niż w przypadku połaczenia single-wire...Co innego, gdybyś dysponował dwoma różnymi kablami (pamiętaj, o tym, iż powinny być tej samej długości)! Na pewno nie kupowałbym od razu dwóch par kabli!Szkoda pieniędzy!Spróbuj z jedną parą, posłuchaj z tydzień, wyrobisz sobie zdanie na temat zmian w dźwięku. Potem pożycz ze sklepu/od kolegi drugą parę innych kabli, podłącz, posłuchaj kolejne kilka dni, przełącz z powrotem, będziesz wtedy na własne uszy słyszał, czy bi-wiring w Twoim przypadku przynosi jakieś słyszalne efekty!Jeżeli nie, to za cenę drugie pary kabli kupisz sobie płytki!!!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 24 stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 2008 Jedne kable juz mam czyli jak kupie drugie to bede mial 2 pary.Moc mojego wzmacniacza to 132W 4 0hm przy wysterowanym jednym kanale przy obciazeniu dugiego moc spada do 110W wiec jak obciaze jeszcze dwa moc nadal bedzie spadac bo wydajnosc zasilacza jest ograniczona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 24 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2008 A ja dalej proponuje Audioquest CV4.http://esoteric-hifi.com/kategorie/Glosnik..._1.html?szukaj=Tutaj 2x3,5m za 320 zl. Oryginalnie konfekcjonowany. Wychodzi 45zl/m nie znajdziesz lepszego kabla w tej cenie !! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 9 lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 lutego 2008 Hybryd Masz u siebie audioquesta?Możesz coś napisać o brzmieniu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 9 lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 lutego 2008 Hybyrd83A przy okazji - czy z w miarę taniego Audioquesta to tylko CV4?Czy Audioquest seria Type nadaje się na fronty lub tyły? Bo ceny za metr "czwartego typka" to ok. 20-30zł z drugiej ręki. Teoretycznie cenowo różnica jest niewielka, a skoro już Audionet poruszył ten temat Pozrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 11 lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 lutego 2008 do 40 zlotych sprobuj wyporzyczyc i posluchac VDH the Bridge.. badrzo fajny kabele o dobrym basie i szczegolowosci przekazu!a do 70 zlotych zainteresuj sie kablem KIMBER 8PR (cena okolo 50-60 zl za metr bez orginalnych koncowek Kimbera)pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 14 lutego 2008 Udostępnij Napisano 14 lutego 2008 Witam.Hybryd83.Zainteresowałem sie tymi kabelkami Audioquesta.CV4.Zastanawia mnie tylko jedno,obejrzałem te kable na stronie którą podałeś.Cena jest rzeczywiście kusząca.2x4m-360 zł.Ale dzisiaj dzwoniłem do sklepu w Sopocie i zaproponowano mi te kable 2x3m za 800 zł,to jest zastanawiające!.Róznica w cenie jest porażająca.Co o ty o tym myslisz.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 26 lutego 2008 Udostępnij Napisano 26 lutego 2008 Kabel może występować w konfekcji oryginalnej ,jak i cięty u nas w kraju i konfekcjonowany to generuje duże różnice cen.A poza tym wystarczy wejść na Ceneo aby zobaczyć jak olbrzymie są różnice między najtańszym a najdroższym sklepem! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 26 lutego 2008 Udostępnij Napisano 26 lutego 2008 W sprawie cen Kibic ma racje. Roznice sa naprawde spore, dlatego przed kazdym zakupem warto zrobic rekonesans Co do CV4. Dlugo gralem na tych kablach, pozniej przekazalem je bratu. Sa to naprawde dobre kable o dosyc zrownowazonym brzmieniu. Trudno mi porownywac z konkurencja w podobnej cenie, bo nie robilem takich porownan. Do kabli ktore obecnie mam nie maja zupelnie startu.Kable warte sa zakupu do odpowiedniego sprzetu. Mysle tutaj o klasie budzetowej. Kiedys laczylem je z roznego rodzajami ukladami lampowymi i kolumnami (rozne) Studio16Hertz w tym takze najwyzsza z mozliwych wersja Minas Anor premium plus (specjalnie zmodyfikowana). Jak to gralo ? Ciezko mi teraz o tym pisac, bo jak tu porownywac CV4 z kablami ktore mam obecnie (Velum LS-S BlueS 2x2,5m / 2900zl). Dodam jeszcze, ze osoby typu Elberoth (forum audiostereo) uwazaly CV4 za najlepszy kabel w swojej klasie. Jesli mialbym co kolwiek napisac o tych kablach - to w polaczeniu z sprzetem budzetowym daja dobrze kontrolowany bas, dla wielu osob moze byc na poczatku problem, bo nie reprodukuja basu rozlazlego i buczacego. Raczej krotki i zwarty. Gora jest dzwieczna, z slabym sprzetem moze byc troche za ostra. Dosyc ciekawa przestrzen. Sredni zakres poprawnie wypelniony, wysuniety lekko do przodu. Pamietam, ze zaminilem je na kable DIY molibdenowe. Molibdeny daly zdecydowanie ciekawsza barwe, ktorej brakowalo CV4, a poza tym to byly duzo lepsze, ale tez pierwotnie duzo drozsze. Pamietam, ze robilem jeszcze porownania CV4 z Ultralinkiem i Klotz Twinax - kable te nie byly zadnym stopniu konkurencja dla CV4. Na pewno przed zakupem warto posluchac CV4 na swoim sprzecie, moze byc tez i tak ze sie nie spasuja. Chociaz wypozyczalem kabel znajomym, laczyli go z Harmanem czy z Yamaha i byli rownie zadowoleni. Co do serii Type nie znam, ponoc duzo slabsza niz CV.Kiedys polecano mi CV6 i CV8 jako naprawde dobre kable. Jednak podazylem w innym kierunku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 26 lutego 2008 Udostępnij Napisano 26 lutego 2008 Witam Hybryd83.Kupiłem te kable CV4.Miałeś racje w 100%.Jest o niebo lepiej.Z początku nie bardzo wierzyłem że bedzie zauważalna róznica ale się przekonałem .Nie jest to tylko moja opinia ale również innych domowników.Kupiłem te kable sugerując sięTwoją opinią i jestem bardzo zadowolony.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 26 lutego 2008 Udostępnij Napisano 26 lutego 2008 Ciesze sie, ze moglem pomoc. Nastepnym razem sugeruje nie kupowac nic w ciemno Zawsze, nawet mimo pozytywnych opinii nalezy sprzet przetestowac (przed zakupem) na swoim systemie w swoim pomieszczeniu odsluchowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts