M@T! #1 Napisano 18 lutego 2013 Witam , na początku chciałem się przywitać . Mam na imię Mateusz po czytaniu różnych tekstów na w/w temat nie otrzymałem odpowiedniej odpowiedzi na mój problem . Posiadam pokój który ma 18 m2 i potrzebuję zrobić zakupy . Rozglądam się nad zestawem kina domowego , kwotę jaką posiadam to 6 tys zł . Prosił bym was o pomoc co myślicie na temat głośników TONSILa , JBLa ? Jaki amplituner i bluray ? Pioneer , denon czy yamaha ? Proszę o pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #2 Napisano 18 lutego 2013 Co ma być w komplecie oprócz odtwarzacza BR i amplitunera?Ile kolumn - 2, 5 czy jeszcze sub?Jeżeli będą 2 kolumny (ew. uzupełnione subwooferem), to można się rozejrzeć za amplitunerem stereo. O tym, że lepiej zagra niż amplituner wielokanałowy - poczytaj sobie w FAQ... - np. pod takim tematem http://audio.com.pl/faq/kino-domowe-amplit...ory-wzmacniaczeTo ma być zestaw tylko pod kino domowe - czy też będziesz dużo słuchał muzyki?Jeżeli tak, to po pierwsze warto kupić sobie odtwarzacz CD (może być używany) albo puszczać z serwera/komputera - najlepiej przez dodatkowy DAC (przetwornik cyfrowo-analogowy).Jakiej muzyki słuchasz, na czym Ci najbardziej zależy?Chcesz sprzęt nowy czy może być używany?PozdrawiamPS. A przede wszytskim to nie da się udzielić jednoznacznej odpowiedzi: kup to, bo reszta jest bee...Więc nadal warto czytać tematy odnośnie zestawów kina domowego w zbliżonej kwocie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
M@T! #3 Napisano 18 lutego 2013 Dziękuje kolego za odp .Dużo muzyki słucham , ale cały czas myślę nad systemem 5:1 . Chciałbym żaby cały zestaw był nowy , myślałem żeby system miał podłączenie pod LAN ponieważ kupuje dysk sieciowy i będzie on robił za multimedia . A odtwarzacz blu ray nie odtwarza płyt cd (muzyki) ? Co polecasz ? A ja dalej czytam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #4 Napisano 21 lutego 2013 Witaj,abym mógł Ci przedstawić kilka konkretnych propozycji, potrzebuję więcej informacji:1. przy odsłuchu muzyki jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie zespoły lubisz2. jakie preferujesz brzmienie, bardziej w kierunku jasnego, ostrego, dynamicznego czy łagodnego, ciepłegoPozwolę sobie jeszcze rzucić temat - jeśli system będzie wykorzystywany przede wszystkim do odsłuchów muzyki, może lepiej skupić się na możliwie dobrym stereo czyli wzmacniacz i odtwarzacz strumieniowy, dokupić podstawowy odtwarzacz Blu-Ray i klasyczne dwie dobre kolumny. W takiej sytuacji będziesz miał bardzo dobre stereo, jedynie ograniczeniem będzie dźwięk przestrzenny, który będzie tylko symulowany przez kolumny przednie. Przemyśl sprawę i odpowiedz sobie na pytanie, do czego będziesz zazwyczaj wykorzystywał zestaw.Czekam na odpowiedź Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach