August Napisano 8 marca 2013 Udostępnij Napisano 8 marca 2013 Witam po dłuuugiej przerwie:)Kilka lat temu skorzystałem z Waszych porad odnośnie zakupu zestawu kina domowego , tym razem chciałem poprosić o doradztwo w sprawie wymiany kolumn.A więc posiadam:Amplituner Onkyo 604DVD Onkyo 405Kolumny MAudio 700 coś tam + sub Kodapokój ok 25m2szukam kolumn ok.1200 zł plus minus i znalazłem takie propozycje:Wharfedale Zestaw 5.0 Crystal III Taga Harmony TAV-606 v.3 Wharfedale Diamond 8 zestaw 5.0 pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 marca 2013 Udostępnij Napisano 8 marca 2013 Witaj,napisz proszę jakie jest wykorzystanie systemu, czy przede wszystkim oglądasz filmy, kino domowe, czy bardziej chcesz położyć nacisk na stereo. Jeśli stereo (muzyka), to podaj proszę jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie systemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
August Napisano 8 marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2013 W 80% będzie to kino domowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 marca 2013 Udostępnij Napisano 8 marca 2013 Witaj,a może lepiej byłoby zmieniać zestaw kolumn po kawałku, zacząć od dobry kolumn przednich, zostawiając pozostałe. Zwróć proszę uwagę na KEF C5 i Monitor Audio MR4, trochę powyżej budżetu ale warto.Jeśli masz możliwość, serdecznie zapraszam na odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
August Napisano 8 marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2013 Nie upieram się przy swoim, chce do zrobić z głową i dlatego prosiłem o poradę. Tylko czy poźniej pozostałe części można "mieszać" - inne firmy? Dołożenie paru złotych nie będzie problemem tym bardziej , że można kupić w bardzo dobrym stanie używane głośniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
August Napisano 19 marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2013 Znalazłem takie :http://allegro.pl/show_item.php?item=3090557426wsępnie dogadałem się na 800 zł.Czy przy wymianie satelit i centralnego muszę szukać tego samego producenta czy można wymieniać dowolnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 19 marca 2013 Udostępnij Napisano 19 marca 2013 Dla spójności brzmienia w kinie, wszystkie kolumny powinny pochodzić z jednej serii. Nie dotyczy subwoofera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 19 marca 2013 Udostępnij Napisano 19 marca 2013 Mogę powiedzieć z własnej autopsji. Mam właśnie wymienione przez Ciebie Taga Harmony TAV-606, 3v i uważam, że sa świetne za tą cenę. Gdyby dokupić do tego zestawu subwoofer byłoby lepiej choć i tak nie jest źle.TAGA HARMONY 606 v3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
August Napisano 27 marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2013 Ciągle niestety nie zakupiłem głośników Kefy C5 uciekły. Ale zaradą kolegi Pablo1964 s przymierzam się do zakupu Kef lub Monitor Audio z tym, że Impedancja Onkyo to 6 omów i o ile monitory mr4 taką posiadają o tyle Kef c5 mają 8 omów. Czy ma to jakieś znaczenie dla amplitunera?; Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
August Napisano 8 kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2013 Tak tylko informacyjnie- udało mi się kupić monitor audio mr6 nowe za cenę 1860 zł. Kolumny rewelecyjne! Dziękuję za wszystkie rady. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts