damianmielec Napisano 23 marca 2013 Udostępnij Napisano 23 marca 2013 Witam wszystkich forumowiczóww swoim zestawie posiadam Cdx 396, Ax496 Yamahy, kolumny Eltax symphony 8.2, przewód głośnikowy Wireworld Orbit z założonymi złączami firmy Nakamichi, interkonekt audioquest copperhead, pokój ma jakieś 17m2.najsłabszy wydaje sie odtwarzacz cd, co polecicie używanego za jakieś 400-700zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 marca 2013 Udostępnij Napisano 23 marca 2013 Witaj, a może lepszym rozwiązaniem będzie przetwornik cyfrowo/analogowy, poza wyższą jakością muzyki z CD, będziesz miał możliwość podpięcia także innych urządzeń. Trochę ponad budżet, ale moim zdaniem warto - Beresford TC-7530Zapraszam na odsłuchy, jest także możliwość wypożyczenia urządzenia do testów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 23 marca 2013 Udostępnij Napisano 23 marca 2013 Cytat Witam wszystkich forumowiczóww swoim zestawie posiadam Cdx 396, Ax496 Yamahy, kolumny Eltax symphony 8.2, przewód głośnikowy Wireworld Orbit z założonymi złączami firmy Nakamichi, interkonekt audioquest copperhead, pokój ma jakieś 17m2.najsłabszy wydaje sie odtwarzacz cd, co polecicie używanego za jakieś 400-700zł Witaj!Poszedłbym tutaj inną drogą...Nie sądzę, abyś poczuł większą różnicę w tym zestawieniu przy wymianie CD niż zmieniając np. kolumny, a jeśli nie one, to następnie wzmacniacz na "lepszy". Ale są różne drogi. Wiele osób proponuje i zaczyna od referencyjnego źródła. Uważa, że to one jest odpowiedzialne za największe zmiany. Ja zaś sądzę, że to kolumny deprecjonują "jakość" brzmienia, potem wzmacniacz. A źródło też ma duże znaczenie, lecz jest na końcu... Więc, czy mieć wiele lepsze od innych elementów zestawienia źródło? Chyba nie w tym budżecie.Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianmielec Napisano 23 marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2013 Sam nie wiem więc pytam, ostatnio wymieniłem przewody głośnikowe z taniego SonicLink na Wireworld Orbit, kolosalna różnica, byłem w szoku!CDX396 nie ma za dobrych opin (na start jest w sam raz, ale nie dalej) dlatego chciałbym najpierw zacząć od zródła a potem.. zmiany na pewno będątakże co wybrać? aby dobrze przebiło Yamahę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 23 marca 2013 Udostępnij Napisano 23 marca 2013 Już się przyzwyczaiłeś do kabli?Mam wrażenie, że wiesz i nie pytasz co wymienić... Więc jednak zmiana CD? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 23 marca 2013 Udostępnij Napisano 23 marca 2013 Fakt. Ja też wymieniłbym najpierw kolumny czy wzmacniacz a dopiero zajął się źródłem.Jeśli teraz wybierzesz odtwarzacz CD, to może on nie pasować do przyszłych kolumn i wzmacniacza. Myślisz, że poprzestaniesz tylko na wymianie CD?Chyba, że wiesz jakie brzmienie preferujesz, do czego dążysz? Co podoba Ci się w dotychczasowym zestawie a co nie?Dlaczego uważasz, że odtwarzacz jest najsłabszym elementem systemu? Porównywałeś go z innym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianmielec Napisano 24 marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2013 oj, chyba będe musiał najpierw pożyczyć jakiś cd do porównania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts