Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam. Proszę o pomoc w dobraniu kina domowego. W chwili obecnej mam standardowy zestaw kina domowego Samsung HT-TX35, kupiłem ten zestaw w 2008 roku. Niestety jakość dzięku nie zachwyca. Mam pokój (salon) 16m. i myślałem, że nie potrzebny jest do takiego pokoju amplituner z głośnikami. Wiem, że jakość dźwięku jest nieporównywalna i dlatego chcę zmienić. Co możecie mi doradzić??? Czy kupować z subwooferem czy bez??? Proszę o pomoc w doborze.
Napisano
Witaj,
najpierw musisz podjąć decyzję, czy zalezy Ci na dobrym dźwięku w stereo, czy bardziej nastawiasz się na kino domowe.
Jeśli przede wszystim kompromsy jakościowe aktualnego zestawu doskwierają Ci przy odsłuchach muzyki, proponowałbym pozostawienie aktualnego zestawu do kina domowego i dokupienie klasycznego stereofonicznego wzmacniacza i kolumn.
Jeśli natomiast szukasz dobrego rozwiązania wielokanałowego, proponuję zwrócić uwagę na amplituner Yamaha HTR-4065 i kolumny Taga TAV-506. Będzie to zestaw, który finansowo w przybliżeniu zmieści się z założonym budżecie, zapewnie niezłe stereo i dobre efekty wielokanałowe.

Przemyśl sprawę i napisz Twoje sugestie, może będę w stanie zaproponować konkretne rozwiązania.