KAMYK83AG Napisano 27 stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2007 Witam krąże po forach elektronicznych i audio-stereo w poszukiwaniu dobrego zestawu stereo do ok 4 tyś,jak do tej pory najlepszy wygenerowany zestaw do tej ceny to : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=160233169 http://www.audiostrefa.pl/dali-concept-par...facturers_id=12 Bardzo proszę o pomoc was fachowców czy polecicie lepszy zestawik od tego do tej kwoty ?? Zależy mi na dobrym basie a słyszałem ze sub do stereo to porażka wiec dlatego kolumny z dobrym basem... Dziękuje z góry... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMYK83AG Napisano 27 stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2007 czy ktos moze pomóc ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 27 stycznia 2007 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2007 Zestaw jest dobry, jednak warto jego sobie odsłuchać. Nie jest to może łatwe, ale lepiej poznać brzmienie zestawu na własne uszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo Napisano 28 stycznia 2007 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2007 A jaki CD do tego chcesz podłączyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMYK83AG Napisano 29 stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2007 A co proponujesz ? jestem początkujący w tym temacie, przeczytałem też dużo dobrych recenzji na temat kolumn JBL e100 są w podobnej cenie które bardziej byście polecili ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 31 stycznia 2007 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2007 E100 napewno generują większą dawkę basu. godne polecenia. zastanów się nad magnat quantum 507. to wspaniałe kolumny do dynamicznej muzyki. albo mission m35. chyba ze będą dla ciebie za słabe bo z tego co widze to E100 to 1.399 zl za sztukę i głośniki niskotonowe 25cm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zidio Napisano 3 lutego 2007 Udostępnij Napisano 3 lutego 2007 Polecam ci na poczatek NAD i koklumny B&W 601 z drugiej reki kupisz to,napewno.Bedzie dobrze na poczatek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 1 marca 2007 Udostępnij Napisano 1 marca 2007 Kupisz JBL, i będziesz żył w przekonaniu że słuchasz poprawnego dżwięku , wychowasz się na nim a przy zmianie na inne za parę lat, kolumn oczywiście, będziesz albo mile zaskoczony tym co usłyszysz z nowego produktu, (pod warunkiem że nie zrobisz kroku wstecz) albo będziesz się wściekał że zmarnowałeś tyle czasu żyjąc w niewiedzy. Poparłbym już szybciej kolegę od B&W albo od Magnata, tyle że do tego NAD (szczerze mówiąc piękny to on nie jest), Quantum 505 powinny wystarczyć .Sam takie mam, grają na 20m napędza je HK3480 i jest bardzo dobrze, zwłaszcza przy akustycznej, jazzie i klasycznej. Reszty choć słucham rzadko, czyli popiku i rocka, też da rady znieść . Bardzo dobrze wypadają "gęste formaty", SACD i DVD-Audio (zmierzone pasmo przenoszenia Magnatów do 30kHz). Polecam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof Napisano 9 marca 2007 Udostępnij Napisano 9 marca 2007 Powiem ci szczerze,że czeka cię trudny wybór przy kwocie 4 tys zł. Ponadto w swoim poście napisałeś, że szukasz zestawu a tymaczasem w przytoczonych linkach można znaleźć wzmacniacz NAD + kolumny B&W, a gdzie CD ? Również z tych kilku postów, które znalazły się dla twojego zapytania nic tak naprwdę nie wynika. Najlepiej jeśli masz taką możliwość aby udać się do dobrego sklepu audio wyposażonego w pokój odsłuchowy, wybrać zestaw i na własne uszy posłuchać ulubionych płyt CD. A może skierował byś swoją uwagę w stronę zestawu Denon: PMA 700AE + DCD 700AE ? Ogólnie recenzenci dobrze przyjęli nową serię zestawów Denona. Każde urządzenie kosztuje 1395 zł więc zostanie ci jeszcze trochę na kolumny (chociaż pewnie trzeba będzie dołożyć nieco grosza, choćby na interkonet czy kable głośnikowe, chyba, że te już masz). Możesz też wstrzymać się, gdyż w kwietniu na łamach mięsięcznika audio/video będzie testowany najnowszy produkt Pioneera (wzm + CD) w cenie chyba 1600-1700 sztuka. Produty te można obejrzeć na stronie: http://www.pioneer.pl/pl/products/index.html Pozdrawiam [/url] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 14 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2007 Może na razie skorzystać z "gotowca" tzn. zestawu Xindak z serii 06 /wzmacniacz+CD/.Jak dobrze "ponegocjujesz" w Polpaku lub u ich dilera do w zaplanowanym budżecie "zmieścisz" jeszcze jakieś niezłe kolumnienki z serii Paradigm. Słuchałem tego zestawu /co prawda z innymi kolumnami/ ale rzecz warta zaintersowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phil Napisano 16 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2007 Cytat Jak dobrze "ponegocjujesz" w Polpaku lub u ich dilera ... Naprawdę da się tak zbić cenę w sklepie? Ja głupi, kupowałem zawsze myśląc, że to nie bazar i nie ma co negocjować bo się tylko ośmieszę... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 16 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2007 Nie wiem jaką marżę mają na sprzęt produkowany w EU lub USA ale na chińszczyznę zapewniam Ciebie,że duuuuuuużą ! Nie wnikam w cenę ale podejrzewam,że Chińczyk dostaje za swój wyrób 20-25% w porywach ceny finalnej. Reszta to koszty transportu,akcyza,podatki i marża. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 16 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2007 Chyba autor nie jest zainteresowany rozwojem akcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 24 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2007 Pojawił sie jeszcze jeden ciekawy zestaw w zakładanym budżecie o ile ten wątek interesuje jeszcze jego autora. Jest to zestaw Pioneera PD-DJ-J i A-A6J /recenzja w ostatnim AV/ słuchałem i musze przyznać ,że jestem pod wrażeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phil Napisano 25 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2007 Dlaczego nie jest? Może przeczytał, krąży po salonach i zawraca głowę sprzedawcom, więc nie ma czasu zajrzeć na forum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts