piotr8882 Napisano 9 lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 lipca 2013 Witam,Chcialbym poznac opinie uzytkownikow tego forum na temat doboru ampltunera do kina.Skoncentrowalem sie na firmie Onkyo poniewaz mam juz inny sprzet tej firmy i jestem zadowolony jak do tej pory.Postanowilem zainwestowac w kino domowe obecnie posiada juz sredniej klasy sprzet stereo wiec nie bede uzywal amplitunera do sluchania muzyki a jedynie ogladania filmow.Glosniki ktorych bede uzywal to zestaw Paradigm Studio 20 natomiast moj wybor amplitunera to TX-NR717 poniewaz cena jest przystepna jak rowniez ilosc opcji wydaje sie bogata. Juz mialem go kupic gdy sprzedawca polecil mi Onkyo TX-NR828 ktore wraz z tej klasy glosnikami jak Paradigm Studio 20 podobno zagra o niebo lepiej niz TX-NR717. Czy jest to prawda ze roznica w dzwieku w filmie(nie mowimy o audio/muzyce) bedzie tak samo znaczaco lepsza jak i roznica w cenie pomiedzy tymi dwoma amplitunerami (ok 2000zl i ok 5000zl).Reasumujac czy warto wydac kwote 5000zl na ten sprzet? jakie sa glowne zalety podnoszace wartosc tego sprzetu do 5000zl?Pomieszczenie do ogladania filmow to Pokoj wielkosci 25m2 z zamknieta przestrzenia. subwoofer ktory posiadam to B&W ASW610.Pozdrawiam i dziekuje za pomoc w podjeciu decyzji.Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 lipca 2013 Witaj,seria 800 (czyli starszy ale jeszcze dostępny model TX-NR818 lub najnowszy TX-NR828) gra wyraźnie lepiej niż seria "700", tak więc jeśli tylko budżet pozwoala a zależy Ci na amplitunerze na kilka lat do przodu, wybierz serię "800".Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam na odsłuchy porównawcze poszczególnych modeli urządzeń, w przypadku pytań czy oferty cenowej jestem do dyspozycji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 12 lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 lipca 2013 Nawet Onkyo nie wie, że ma "serię" 700 i 800.Mi się wydaje, że stara seria to x1x, a nowa x2x. Nie ma przymusu zakupu nowej, tym bardziej, że stara jest teraz w lepszych cenach bo jest wychodząca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 lipca 2013 Cytat Nawet Onkyo nie wie, że ma "serię" 700 i 800. Onkyo wie... Jeśli się nie domyślasz - to przedmówcy chodziło o modele serii 7xx i 8xx (np. 717 i 828),(a poza tym były jeszcze parę lat temu modele SR700/SR800).Q21 wyraźnie napisał, o co chodzi - więc czemu "rozrabiasz" ?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazii Napisano 14 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2013 Ja posiadam ONKYO TX-SR805 i jestem bardzo zadowolony. Jest to model z 2008 albo 2009 roku. Jeśli miał bym wybierać, to celowałbym w wyższą serię tzn. 8, a nie 7. Wyższe serie mają lepsze sekcje zasilania i lepsze komponenty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts