pairtick Napisano wczoraj o 19:24 Napisano wczoraj o 19:24 1 godzinę temu, il Dottore napisał: Ja dziś odebrałem muzyczną przesyłkę od kolegi: przy okazji po raz pierwszy w życiu korzystałem z paczkomatu! Reedycja z 2019. Płyty nie znam, nawet nie mam odtwarzacza CD. Kupiłem żeby zripować, tylko dla jednej piosenki, która dziś nie miałaby szans na wydanie z takim tekstem. Jest na Qobuz. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 35 minut temu, pairtick napisał: Jest na Qobuz. Nie mam żadnego abonamentu do serwisów streamingowych. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu A Bach leci sobie z Qobuz. Bardzo lubię tę płytę 😇 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Do gra w tle może być, nie porywa ale też nie odrzuca. Odpisz, cytując
sonique Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Do niektórych płyt trzeba dojrzeć. Albo wpaść na nie w odpowiednim momencie. „Breath” Leszka Zadlo (właściwie Leszka Żądło) zagościła u mnie już jakiś czas temu, ale dopiero wczoraj trafiła w mój nastrój i w pełni ją doceniłem. Leszek Żądło, polski saksofonista sopranowy i tenorowy, flecista, profesor, wykładowca muzyki na Uniwersytecie w Wützburgu, wyemigrował z kraju do Austrii w latach 60-tych by na swojej długiej muzycznej drodze grać z takimi jazzowymi tuzami jak Barre Phillips, Dexter Gordon, Michał Urbaniak, Bronisław Suchanek, Janusz Stefanek czy Vladislav Sendecki. Płyta bardzo piękna. Miłego zasłuchania… Leszek Zadlo - Breath (Enja, 1989) Odpisz, cytując
Recommended Posts