pairtick Napisano Środa o 19:24 Napisano Środa o 19:24 1 godzinę temu, il Dottore napisał: Ja dziś odebrałem muzyczną przesyłkę od kolegi: przy okazji po raz pierwszy w życiu korzystałem z paczkomatu! Reedycja z 2019. Płyty nie znam, nawet nie mam odtwarzacza CD. Kupiłem żeby zripować, tylko dla jednej piosenki, która dziś nie miałaby szans na wydanie z takim tekstem. Jest na Qobuz. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Środa o 20:00 Napisano Środa o 20:00 35 minut temu, pairtick napisał: Jest na Qobuz. Nie mam żadnego abonamentu do serwisów streamingowych. Odpisz, cytując
pairtick Napisano Środa o 20:08 Napisano Środa o 20:08 A Bach leci sobie z Qobuz. Bardzo lubię tę płytę 😇 Odpisz, cytując
soberowy Napisano wczoraj o 11:23 Napisano wczoraj o 11:23 Do gra w tle może być, nie porywa ale też nie odrzuca. Odpisz, cytując
sonique Napisano wczoraj o 16:42 Napisano wczoraj o 16:42 Do niektórych płyt trzeba dojrzeć. Albo wpaść na nie w odpowiednim momencie. „Breath” Leszka Zadlo (właściwie Leszka Żądło) zagościła u mnie już jakiś czas temu, ale dopiero wczoraj trafiła w mój nastrój i w pełni ją doceniłem. Leszek Żądło, polski saksofonista sopranowy i tenorowy, flecista, profesor, wykładowca muzyki na Uniwersytecie w Wützburgu, wyemigrował z kraju do Austrii w latach 60-tych by na swojej długiej muzycznej drodze grać z takimi jazzowymi tuzami jak Barre Phillips, Dexter Gordon, Michał Urbaniak, Bronisław Suchanek, Janusz Stefanek czy Vladislav Sendecki. Płyta bardzo piękna. Miłego zasłuchania… Leszek Zadlo - Breath (Enja, 1989) 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu To dzisiaj zagramy po polskiemu, pojedynek na linii warszawsko- toruńskiej… 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 19 minut temu Napisano 19 minut temu Najlepszy cover jaki słyszałem ostatnio. Odpisz, cytując
Recommended Posts