pairtick Napisano Środa o 19:24 Napisano Środa o 19:24 1 godzinę temu, il Dottore napisał: Ja dziś odebrałem muzyczną przesyłkę od kolegi: przy okazji po raz pierwszy w życiu korzystałem z paczkomatu! Reedycja z 2019. Płyty nie znam, nawet nie mam odtwarzacza CD. Kupiłem żeby zripować, tylko dla jednej piosenki, która dziś nie miałaby szans na wydanie z takim tekstem. Jest na Qobuz. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Środa o 20:00 Napisano Środa o 20:00 35 minut temu, pairtick napisał: Jest na Qobuz. Nie mam żadnego abonamentu do serwisów streamingowych. Odpisz, cytując
pairtick Napisano Środa o 20:08 Napisano Środa o 20:08 A Bach leci sobie z Qobuz. Bardzo lubię tę płytę 😇 Odpisz, cytując
soberowy Napisano Czwartek o 11:23 Napisano Czwartek o 11:23 Do gra w tle może być, nie porywa ale też nie odrzuca. Odpisz, cytując
sonique Napisano Czwartek o 16:42 Napisano Czwartek o 16:42 Do niektórych płyt trzeba dojrzeć. Albo wpaść na nie w odpowiednim momencie. „Breath” Leszka Zadlo (właściwie Leszka Żądło) zagościła u mnie już jakiś czas temu, ale dopiero wczoraj trafiła w mój nastrój i w pełni ją doceniłem. Leszek Żądło, polski saksofonista sopranowy i tenorowy, flecista, profesor, wykładowca muzyki na Uniwersytecie w Wützburgu, wyemigrował z kraju do Austrii w latach 60-tych by na swojej długiej muzycznej drodze grać z takimi jazzowymi tuzami jak Barre Phillips, Dexter Gordon, Michał Urbaniak, Bronisław Suchanek, Janusz Stefanek czy Vladislav Sendecki. Płyta bardzo piękna. Miłego zasłuchania… Leszek Zadlo - Breath (Enja, 1989) 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano Piątek o 18:12 Napisano Piątek o 18:12 To dzisiaj zagramy po polskiemu, pojedynek na linii warszawsko- toruńskiej… 3 Odpisz, cytując
Sipo Napisano Piątek o 21:14 Napisano Piątek o 21:14 Najlepszy cover jaki słyszałem ostatnio. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Elbow! Nie najłatwiejsze, ale ten sound! 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Podobno już od 43 lat leci „Billie Jean”… 2 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Czasami żałuję, że nie mam gramofonu. 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @MarcKrawczyk Z przykrością stwierdzam, że się obijasz 😉 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, pairtick napisał: Z przykrością stwierdzam, że się obijasz 😉 Nie, po prostu nie mam żadnego pikn floyda… Odpisz, cytując
tchocky Napisano 42 minuty temu Napisano 42 minuty temu https://tidal.com/browse/album/450695378?u Odpisz, cytując
sonique Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu 13 minut temu, Sipo napisał: Tak, ta pani bywa ciekawa… 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu 5 minut temu, sonique napisał: Tak, ta pani bywa ciekawa… Potrafi śpiewać i bawić się glosem, tak jak Iga Cembrzyńska, Bjork czy Lisa Gerrard. 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 11 minut temu Napisano 11 minut temu I jeszcze dwie inne wersje Śniadania na kolację Odpisz, cytując
sonique Napisano 5 minut temu Napisano 5 minut temu 18 minut temu, Sipo napisał: Potrafi śpiewać i bawić się glosem, tak jak Iga Cembrzyńska, Bjork czy Lisa Gerrard. Jest ich wielu. Odpisz, cytując
Recommended Posts