pairtick Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 38 minut temu, Raf_raf napisał: Ale sprawdzę! https://en.wikipedia.org/wiki/Led_Zeppelin_Definitive_Collection 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu @Redakcja AUDIO Sorry, ale to łączenie wpisów jest absolutnie idiotyczne ☹️ Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Sault - Chapter 1. Tej muzyki mogę słuchać bez końca. Dlatego mam chyba ich wszystkie płyty. To nowość z minionego piątku. Niestety nie wszystko wydają na CD. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Dziś na Discogs znalazłem wiadomość, że Prince - Black Album był najbardziej wartościową płytą winylową tygodnia. Z ciekawości przejrzałem co tam koleżka Prince wydał poza jedyną znaną mi płytą Purple Rain i nie mogę nic takiego znaleźć na streamingach. Jedynie na Spoti jest czyjaś udostępniona playlista pod tym tytułem, piosenki częściowo się zgadzają z tracklistą ale inna jest kolejność, jest to jakaś prywatna twórczość edytorska... Wydana została nawet wersja CD tej płyty (foto z netu poniżej). Już jestem przyzwyczajony, że na platformach nie ma np. większości japońskich wydań z rodzimym jazzem, no ale Prince...? W dodatku The Legendary...😉. Album w sygnaturze ma podaną datę powstania 1987 ale ponoć data pierwszego wydania to 1994, co też jest zagadkowe. Album jest wymieniany w oficjalnej dyskografii Prince'a. Jest dostępny oczywiście na YT ale strimingi milczą. Może źle szukam? Edytowano 3 godziny temu przez BlaBla Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Wikipedia wszystko wyjaśnia. https://en.wikipedia.org/wiki/The_Black_Album_(Prince_album) Edytowano 3 godziny temu przez Kraft Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 11 minut temu, Kraft napisał: Wikipedia wszystko wyjaśnia. https://en.wikipedia.org/wiki/The_Black_Album_(Prince_album) Dzięki za podpowiedź ale skoro czytamy tam m.in.: The Black Album was finally released by Warner Bros. Records on November 22, 1994—again, containing only a track listing and the new catalog number 45793 printed onto the disc itself, and a copyright date of 1994 (with the exception of "When 2 R in Love", which was released in 1988 on Lovesexy). Although it was released in a strictly limited edition and was pulled on January 27, 1995, the album was re-released exclusively to Tidal in 2016 (podkreślenie moje) to ja się pytam, gdzie na Tidalu jest dostępny ten album. Ja nie mogę znaleźć. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jak go po roku wycofali ze sprzedaży, to mogli go też wycofać z Tidala? Jest precedens. 1 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @BlaBla Ty masz chyba instynkt łowcy jeśli chodzi o płyty, czy teraz ten album nabrał dla Ciebie dodatkowego znaczenia, zaczynasz polowanie? 😉 Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, BlaBla napisał: Sault - Chapter 1. Tej muzyki mogę słuchać bez końca. Dlatego mam chyba ich wszystkie płyty. To nowość z minionego piątku. Niestety nie wszystko wydają na CD. Doskonałe to to. Nie znałem, wskakuje na moja playlistę, dzięki! Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu 1 godzinę temu, Raf_raf napisał: @BlaBla Ty masz chyba instynkt łowcy jeśli chodzi o płyty, czy teraz ten album nabrał dla Ciebie dodatkowego znaczenia, zaczynasz polowanie? 😉 Plyta jest do odsłuchania na YT i to nie moje klimaty. Zdecydowanie nie. Ale takie anegdoty i prawdziwe historie tworzą całą muzyczną legendę. I to lubię - nieważne czy dotyczy Prince'a czy Stonesów albo Mietka Szcześniaka. A co do kupowania płyt, to tylko dwie płyty w życiu kupiłem tylko i wyłącznie dla ich kolekcjonerskiej wartości 😎. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts