pairtick Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 38 minut temu, Raf_raf napisał: Ale sprawdzę! https://en.wikipedia.org/wiki/Led_Zeppelin_Definitive_Collection 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu @Redakcja AUDIO Sorry, ale to łączenie wpisów jest absolutnie idiotyczne ☹️ Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Sault - Chapter 1. Tej muzyki mogę słuchać bez końca. Dlatego mam chyba ich wszystkie płyty. To nowość z minionego piątku. Niestety nie wszystko wydają na CD. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Dziś na Discogs znalazłem wiadomość, że Prince - Black Album był najbardziej wartościową płytą winylową tygodnia. Z ciekawości przejrzałem co tam koleżka Prince wydał poza jedyną znaną mi płytą Purple Rain i nie mogę nic takiego znaleźć na streamingach. Jedynie na Spoti jest czyjaś udostępniona playlista pod tym tytułem, piosenki częściowo się zgadzają z tracklistą ale inna jest kolejność, jest to jakaś prywatna twórczość edytorska... Wydana została nawet wersja CD tej płyty (foto z netu poniżej). Już jestem przyzwyczajony, że na platformach nie ma np. większości japońskich wydań z rodzimym jazzem, no ale Prince...? W dodatku The Legendary...😉. Album w sygnaturze ma podaną datę powstania 1987 ale ponoć data pierwszego wydania to 1994, co też jest zagadkowe. Album jest wymieniany w oficjalnej dyskografii Prince'a. Jest dostępny oczywiście na YT ale strimingi milczą. Może źle szukam? Edytowano 8 godzin temu przez BlaBla Odpisz, cytując
Kraft Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) Wikipedia wszystko wyjaśnia. https://en.wikipedia.org/wiki/The_Black_Album_(Prince_album) Edytowano 8 godzin temu przez Kraft Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 11 minut temu, Kraft napisał: Wikipedia wszystko wyjaśnia. https://en.wikipedia.org/wiki/The_Black_Album_(Prince_album) Dzięki za podpowiedź ale skoro czytamy tam m.in.: The Black Album was finally released by Warner Bros. Records on November 22, 1994—again, containing only a track listing and the new catalog number 45793 printed onto the disc itself, and a copyright date of 1994 (with the exception of "When 2 R in Love", which was released in 1988 on Lovesexy). Although it was released in a strictly limited edition and was pulled on January 27, 1995, the album was re-released exclusively to Tidal in 2016 (podkreślenie moje) to ja się pytam, gdzie na Tidalu jest dostępny ten album. Ja nie mogę znaleźć. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Jak go po roku wycofali ze sprzedaży, to mogli go też wycofać z Tidala? Jest precedens. 1 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu @BlaBla Ty masz chyba instynkt łowcy jeśli chodzi o płyty, czy teraz ten album nabrał dla Ciebie dodatkowego znaczenia, zaczynasz polowanie? 😉 Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 3 godziny temu, BlaBla napisał: Sault - Chapter 1. Tej muzyki mogę słuchać bez końca. Dlatego mam chyba ich wszystkie płyty. To nowość z minionego piątku. Niestety nie wszystko wydają na CD. Doskonałe to to. Nie znałem, wskakuje na moja playlistę, dzięki! Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Raf_raf napisał: @BlaBla Ty masz chyba instynkt łowcy jeśli chodzi o płyty, czy teraz ten album nabrał dla Ciebie dodatkowego znaczenia, zaczynasz polowanie? 😉 Plyta jest do odsłuchania na YT i to nie moje klimaty. Zdecydowanie nie. Ale takie anegdoty i prawdziwe historie tworzą całą muzyczną legendę. I to lubię - nieważne czy dotyczy Prince'a czy Stonesów albo Mietka Szcześniaka. A co do kupowania płyt, to tylko dwie płyty w życiu kupiłem tylko i wyłącznie dla ich kolekcjonerskiej wartości 😎. 1 Odpisz, cytując
gienas Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 16 godzin temu, Raf_raf napisał: Znam całą dyskografię (tak mi się przynajmniej wydaje), oprócz tego... Tak po Bonhamie, wiem, że materiał z wcześniejszych sesji, ale jednak.. "Coda" to ostatnia, pożegnalna płyta zespołu znanego jako "Led Zeppelin" -> zakończyli działalność. Wszystko po tej płycie, o ile pamiętam, było już sygnowane jako Plant/Page... 1 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, gienas napisał: "Coda" to ostatnia, pożegnalna płyta zespołu znanego jako "Led Zeppelin" -> zakończyli działalność. Wszystko po tej płycie, o ile pamiętam, było już sygnowane jako Plant/Page... Tak, wiem, ale jakoś tak szedłem przez dyskografię, odsłuchiwałem kolejne płyty, do niektórych wracałem częściej do innych rzadziej, ale do "Cody" nie potrafiłem się zabrać, chyba dlatego, że tak naprawdę ich już nie było. Ale nadrobię kiedyś tę zaległość, na pewno 🙂 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, gienas napisał: "Coda" to ostatnia, pożegnalna płyta zespołu Aczkolwiek, to składanka wydana ze względu na zobowiązania kontaktowe. 1 godzinę temu, Raf_raf napisał: ale do "Cody" nie potrafiłem się zabrać Mam podobnie, jakiś inny ten Zeppelin 🤔 Odpisz, cytując
gienas Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Można zakontraktować kontakty? Z tej płyty jeszcze ten kawałek lubię : 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 31 minut temu, gienas napisał: kontakty No cóż, Swype wie lepiej 😉 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 42 minuty temu Napisano 42 minuty temu 35 minut temu, pairtick napisał: Fajna okładka. Nawet bardzo fajna, ja dzisiaj akurat "This was". Odpisz, cytując
Recommended Posts