DiBatonio Napisano Niedziela o 22:49 Napisano Niedziela o 22:49 (edytowany) Słuchawkowo. https://tidal.com/album/181019315/u Edytowano Niedziela o 22:49 przez DiBatonio Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Dzisiaj byłem w Westminster Abbey, gdzie stałem na płytach grobowców takich kompozytorów jak Purcell, Saltanford, Haendel!! Na pamiątkę płyta, co prawda nie nagrobna 🤣 ale nagrana tam, przez ichni chór i na tamtejszych organach. Na razie tylko streaming na słuchawkach, ale plyta jakby co jest. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Poleciła mi wytwórnia ACT, komentarze pod płytą wiele mówią.... Na pewno nie jest to kolejne wcielenie Diany Krall czy Patricii Barber. Niektóre utwory to naturalnie klasyczne brzmienie gatunku (rewelacyjnie nagrane) ale są niezłe perełki, świetnie zaaranżowane jak Lamento, Momento Magico czy wlasciwie rockowo wyspiewani Ghost Riders... Na pewno duże i pozytywne wrażenie wywołuje zaśpiewany pp koreańsku (?) Arirang...! Coś świeżego. 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 2 godziny temu, BlaBla napisał: Poleciła mi wytwórnia ACT, komentarze pod płytą wiele mówią.... Na pewno nie jest to kolejne wcielenie Diany Krall czy Patricii Barber. Niektóre utwory to naturalnie klasyczne brzmienie gatunku (rewelacyjnie nagrane) ale są niezłe perełki, świetnie zaaranżowane jak Lamento, Momento Magico czy wlasciwie rockowo wyspiewani Ghost Riders... Na pewno duże i pozytywne wrażenie wywołuje zaśpiewany pp koreańsku (?) Arirang...! Coś świeżego. Przesłuchane słuchawkowo. Dla mnie cała płyta jest rewelacja, wybrzmienia instrumentów perkusyjnych, czy kontrabasu to uczta dla uszu. Muzycznie bardzo ciekawa płyta, nie znałem wcześniej. Artystka trafiła na me qobuzowe i tidalowe zasłużone miejsce dla takich wykonawców. Słucham następnej płyty "Same Girl" 😉 1 Odpisz, cytując
Profi Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Kolejna pozycja z katalogu Reference Recordings, RR-101CD, Felix Hell "Organ Sensation". Artysta nagrał ten album mając 17 lat. Nie wiem, czy nazwisko adekwatne, ale gość konkretnie wymiata na sprzęcie (kolokwialnie mówiąc 😉) Odpisz, cytując
Recommended Posts