Jarek Ch. Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Rosalia płyta Lux na żywo. Zaryzykuję i powiem, że nie ma dziś bardziej ekscytującej gwiazdy pop? niż ona. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 1 godzinę temu, soberowy napisał: Dobrze zrealizowany album, wieczorkiem brzmi zajefajnie. 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Mam i ja 😉 Dysk właśnie wylądował😉 1 Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Też często wracam do tej płyty. 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 8 godzin temu, soberowy napisał: Dobrze zrealizowany album, wieczorkiem brzmi zajefajnie. Dołączam do klubu posiadaczy plyty (nawet wersja jpn mi się trafiła). Zgadzam się, że jakość nagrania można ocenić jako spektakularną. 8 godzin temu, Jarek Ch. napisał: Rosalia płyta Lux na żywo. Zaryzykuję i powiem, że nie ma dziś bardziej ekscytującej gwiazdy pop? niż ona. Z gatunku pop polecam jeszcze RAYE. Widziałem ją okazjonalnie (bo nie znam dziewczyny) na ubieglorocznym openerze. Przyznam, ze nie byłem przygotowany mentalnie i fizycznie na taki koncert. Szok, ale w takim pozytywnym wydaniu. Smak klimatu można poczuć tu: https://tidal.com/album/382817107/u Tylko trzeba to przenieść w głowie na plenerowy koncert w 35 stopniach upału i trochę większej publice. 1 Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, BlaBla napisał: Dołączam do klubu posiadaczy plyty (nawet wersja jpn mi się trafiła). Zgadzam się, że jakość nagrania można ocenić jako spektakularną. Z gatunku pop polecam jeszcze RAYE. Widziałem ją okazjonalnie (bo nie znam dziewczyny) na ubieglorocznym openerze. Przyznam, ze nie byłem przygotowany mentalnie i fizycznie na taki koncert. Szok, ale w takim pozytywnym wydaniu. Smak klimatu można poczuć tu: https://tidal.com/album/382817107/u Tylko trzeba to przenieść w głowie na plenerowy koncert w 35 stopniach upału i trochę większej publice. Tak, to był dobry koncert, aczkolwiek większe wrażenie wywarł na mnie występ FKA Twigs, której album Eusexua bardzo polecam. https://tidal.com/album/412952396/u Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 8 godzin temu, tomasz1w napisał: Też często wracam do tej płyty. Mnie Michał wczoraj natchnął i po "Love Deluxe" poleciała następna (japoniec na BSCD2) "Stronger Than Pride", a po niej "Diamond Life". Mam wiele wspomnień z młodości kiedy słuchałem tych płyt lata temu no i wsiąkłem wczoraj, a właściwie już dzisiaj słuchając do 3:00. 3 Odpisz, cytując
sonique Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Nie macie czasem problemu ze znalezieniem rzadko słuchanego nośnika w przepastnych czeluściach Waszych zbiorów? Ja mam płyty dobrze poukładane (wg schematu) więc odszukanie trwa maksymalnie minutę. Nawet jeżeli ostatni raz płyta była odtwarzana kilka lat wcześniej. Ale też tych płyt nie mam aż tyle. Nasłuchałem się opowieści o radiowcach Trójki, którzy płyty trzymali nawet w tapczanach i wersalkach… przy takiej ilości to już trzeba mieć oddzielny tapczan do jazzu, wersalkę do soulu… itp.:) O ile z odszukaniem odpowiedniej płyty na półce nie mam problemu, to niektórych w streamingu (TIDAL) już owszem. Czasem są niedokładnie lub błędnie skatalogowane. A czasem… były, ale zniknęły! Spotkało mnie to dzisiaj podczas odświeżania dyskografii kapitalnego żeńskiego tria z Brooklynu - Au Revoir Simone - grającego całkiem ciekawą odmianę indie, dream pop. Tej płyty już nie posłucham - zniknęła. A słuchałem jej jakieś 4-5 lat temu (zdjęcie z Wikipedii): Ale są inne. Między innymi ta z utworem Lark, który zespół zagrał na planie lynchowskiej kontynuacji Twin Peaks z 2017r na deskach speluny Roadhouse, gdzie pod koniec każdego odcinka występowała jakaś ciekawa kapela (która w jakiś sposób przypadła Lynchowi do gustu). Edytowano 1 godzinę temu przez sonique Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 12 minut temu Napisano 12 minut temu (edytowany) 1 godzinę temu, sonique napisał: Spotkało mnie to dzisiaj podczas odświeżania dyskografii kapitalnego żeńskiego tria z Brooklynu - Au Revoir Simon - grającego całkiem ciekawą muzykę indie, dream pop. Tej płyty już nie posłucham - zniknęła. A słuchałem jej jakieś 4-5 lat temu (zdjęcie z Wikipedii): Bywa, że znikają poszczególne albumy róznych wykonawców, ma to miejsce na Tidalu, ale też na Qobuz. No i nie ma tego albumu na tych serwisach na Deezer też nie, szukałeś na nośniku CD może? Edytowano 5 minut temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
Recommended Posts