Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Ja powiem że jestem trochę uniwersalny icon_smile.gif Słucham różne przeboje radiowe , polskie i zagraniczne z różnych lat , począwszy od 80,90 aż po najnowsze popowe hity icon_smile.gif Najczęściej właśnie pop ale także disco-polo icon_smile.gif , ostatnio właśnie tego najczęściej , pozdrawiam.
  • 2 weeks later...
Napisano
Cytat

... Bo tak naprawdę liczy się wyłącznie muzyka

W 100% zgadzam się z Tobą!
Właśnie z tego powodu postanowiłem założyć stronę, która przede wszystkiem ma za zadanie eksponować muzykę.
A, że wybrałem sobie temat związany z polskimi Twórcami, których raczej ciężko znaleźć w radio... to już inna bajka icon_smile.gif

Pozdrawiam
Marcin

on|music - w radio tego nie usłyszysz ...jeszcze
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano (edytowany)
A co jest nie tak z metalem? Jakieś argumenty...?
Pozdrawiam icon_sad.gif Edytowano przez Gość
Odpowiadając na post - nie ma sensu cytowac go w całości.
Napisano
Polecam Galahad "Sleepers", świetne brzmienie, dynamika na pozionie 14 dB, instrumenty jak na żywo...do testu sprzętu??? Progrock...
Napisano
Może Was to zdziwi, ale w ostatnim czasie mam fazę na słuchanie muzyki klasycznej , a dokładniej Vivaldiego, a w szczególności Wiosnę w jego wydaniu... kiedyś nie lubiłam tego typu muzyki,ale teraz uwielbiam , jest to niesamowity rodzaj muzyki, cudowny wręcz, jak to mówi kora.. kocham, kocham, kocham:)
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Cytat

Serwus wszystkim,
odsłuchiwałem wczoraj i dziś płytę: 7th Symphony [Germany Dragnet Records, 88697635901] - Apocalyptica

czy mam to szczeście, że płyta jest przesterowana czy już mi na słuch padło ??

wychodzi na to, że ta twoja jest w porządku
http://dr.loudness-war.info/album/view/50738

z kolei tu drugie wydanie, które jest mocno potraktowane limiterem, więc przesterowane.

http://dr.loudness-war.info/album/view/5841

Najlepiej zrób kopię płyty programem EAC, a nastepnie sprawdź w audacity, bądź w foobarze z wtyczką dynamic range meter, wtedy dowiesz się wszystkiego, czy płyta jest przesterowana czy też nie.
Napisano
Ja nie mam ulubinego gatunku muzycznego, ale ostanio spodobała mi się piosenka "Kiesza - Hideaway", od dłuższego czasu jest w czołówce na listach UK , w polce na dalszych miejscach , ale jest znakomita do posłuchania i do potanczenia, naprawdę wpada w ucho:)
Napisano
Klimaty afrykańskie są naprawdę dobre, też bardzo je lubięicon_smile.gif na codzien słucham właśnie muzyki folkowej, charakterystycznej dla jakiegoś regionu czy państwa, nie mam tu na myśli tylko naszego kraju, ale tez inne państwa i ich muzykęicon_smile.gif