redrum Napisano 9 lutego 2008 Napisano 9 lutego 2008 wyczytałam ostatnio, że jeden z moich ulubionych zespołów wydaje limitowaną edycję swojej płyty w postaci "Vinyl on one side, CD on the other". Szukałam takiego tworu w internecie ale nie mogłam znaleźć... czy jest jakaś specjalistyczna nazwa dla takiej "podwójnej" płyty?
audionet Napisano 10 lutego 2008 Napisano 10 lutego 2008 Pewnie chodzi tu o wspólną okładkę dla obu rodzajów płyt.Jedna ma 30 cm druga 12,więc nie mogą być razem.
Stanisława Napisano 10 lutego 2008 Napisano 10 lutego 2008 Powstała nowa płyta hybryda CD-Vinyl. Z jednej strony zapis cyfrowy CD, a z drugiej 5" płytka z zapisem analogowym do gramofonu na 33 1/3 RPM.http://www.gearfuse.com/one-dead-one-dying...into-new-media/
redrum Napisano 10 lutego 2008 Autor Napisano 10 lutego 2008 u, to tylko 3 minuty winylowej przyjemności... ale niezły pomysł
audionet Napisano 10 lutego 2008 Napisano 10 lutego 2008 Jeśli nie jest to przygotowane na pierwszego kwietnia, to i tak się nie przyjmie.Nie wsadziłbym do napędu o wiele grubszej płyty.Nie jest do tego przystosowany.
Belfer54 Napisano 10 lutego 2008 Napisano 10 lutego 2008 AudionetTa płyta ma pewnie grubość standardowej płyty CD. Pamiętasz pocztówki dźwiękowe były z cieniutkiego plastiku. Taka na pewno wejdzie do napedu
cz58y Napisano 10 lutego 2008 Napisano 10 lutego 2008 Jak widać jest to standardowej grubości płyta CD i niema problemu z odczytem w odtwarzaczu CD. Trzy minuty dla vinylowej strony to trochę mało, można traktować to jako ciekawostkę.
gatto Napisano 10 lutego 2008 Napisano 10 lutego 2008 Ciekawszy z przed lat wynalazek - to płyta z czekolady. Oczywiście czekolada byłą dość twarda i pokryta specjalnym rozpuszczalnym w wodzie twardym lakierem, co umożliwiało jej odtwarzanie na gramofonach. Po przesłuchaniu można było taką płytę zjeść .
Recommended Posts