Angel Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 To ponegocjuj z tym sprzedającym od M 2. Kolumny się nie sprzedały, więc może dasz radę taniej kupić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 18 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 Będę próbował , zobaczymy co z tego wyjdzie . Jeśli się nie uda to szukam dalej m2,m1 lub R1. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 A M3 gorsze będą? http://allegro.pl/tannoy-mercury-m3-kolumn...3984176859.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 18 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 W grę wchodzą tylko i wyłącznie kolumny podstawkowe . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 Celdur, dla Ciebie te M3 byłyby idealne . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 Pod jakim względem? Mam nadzieję że nie tylko basowania bo to już nie jest No 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 Cytat Kurcze jak na M1 troszkę drogo , bardziej odpowiada mi dźwięk z M2. Tak, tak, zdecydowanie. Jak pisałem wcześniej ,, zamotałem się w przejściu,, .Celdur, to po prostu inna kultura grania. Ale wiesz co ? Kupiłeś zestaw, masz w końcu swoje pierwsze stereo i to jest najfajniejsze. Kolejna sprawa, to że bywasz na Forum. I jak zaryzykuję stwierdzić, że temat audio nieco cię wciąga, to chyba nie spudłuję ?A to oznacza, że prędzej, czy później poczujesz niedosyt i będziesz szukał czegoś nowego, lepszego. Wtedy sam się przekonasz. Pewnie zaczniesz od nowa poznawać ulubione płyty . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 19 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 Kolumny ode mnie z miasta , co sądzicie ?http://allegro.pl/tannoy-m1-i3983261941.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 To wszystko w zależności jaka będzie za nie cena ostateczna. Jakby nie ten wysokotonowiec to byłby ideał. Obserwuj licytację i zapytaj sprzedającego, czy ten głośnik działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 Pogadaj ze sprzedającym może zejdzie poniżej 400 ze względu na wgnięciony wysoki Zielu no nie spudłowałeś, kręci mnie jak cholera. Gdybym miał szmal to już bym coś nowego pewnie kupił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 Celdur lepiej rozważ takie: http://allegro.pl/tannoy-633-okazja-stan-k...3959249338.html. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 Wyglądają nieźle, stan żyleta tylko troszkę za małe jak dla mnie a dla autora tematu za duże;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 Ale cena to raczej przesada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 Panowie! Ten M1 trzeba sobie odpuścić. Jakby kopułki mogły być o takim kształcie, to mało który producent robiłby półsferyczne.Absolutnie odpada, jak dla mnie. Zdecydowanie bardziej wolałbym wziąć te M2 z klejonym zawieszeniem i ew.opcją późniejszej jego wymiany.MAreve nie napalaj się na to, choć cena niska. A sprzedający nie naprawiał, bo pewnie dowiedział się ile to kosztuje.Jeśli Cię stać, kup te ładne M2, przecież stwierdziłeś, że wolisz jak one grają. Powtórzę raz jeszcze. Czarna wersja M1 w sklepie kosztowała 500zł. Więc 400 za takie w super stanie, to absolutne maksimum.Naprawdę nieraz warto pożyczyć kasę i kupić lepsze niż męczyć się ze szrotem.A Tannoy 633, to jeden z najgorszych modeli jaki ta firma wypuściła. Miałem "przyjemność" słuchać. Flaki z olejem. Na tym tle cena rzeczywiście przesadzona. R3 albo R4 pokazałyby tym kolumnom, gdzie ich miejsce.Celdur Ty piszesz, że za małe? Do Twojego pokoju? Hmm A jakie chciałbyś? Załóżmy, że masz pieniądze, wybierz jakieś.Zamierzam wygrać w lotto, to Ci kupię. Poważnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 @Angel; obecnie mam 110cm i takie są dla mnie super na wysokość. Nie podobają mi się niskie, cóż poradzić.Jakbym miał dużo wolnych środków to bym sobie kupił MA BX6 albo Dali Zensor 7 na lata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 Celdur absolutnie Cię rozumiem: mi też nie podobają się kolumny niskie oraz podstawkowe. I bardzo się ucieszyłem gdy koledzy wyklarowali mi, że mam pokój wystarczająco duży do podłogówek (chociaż Poltonów bym nie kupował - raczej jakieś Castle albo te R3). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 Rozumiem. Myślałem, że chodzi o litraż skrzyni, ogólną wielkość kolumny.Podobać też się musi, co obserwujemy co jakiś czas na forum. Tylko, że nieraz to przeważa nad wyborem ze względu na jakość dźwięku.Co do kolumn, to są lepsze niż te BX6 i Zensory. Oczywiście używane. Zobacz jakie kupiłeś teraz, bo nowe.Oczywiście słowo się rzekło. Jak tylko wygram kupię Ci nowe. Ale lepsze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 19 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 W takim razie poluję M2. Lepiej dołożyć i być zadowolonym niż za miesiąc zmieniać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 Bardzo rozsądna decyzja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 19 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 A dlaczego odrzuciliśmy te m2?Sprzedający odda za 350 z przesyłką .http://tablica.pl/oferta/tannoy-mercury-m2...html#f614735ec0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 To te z klejonym zawieszeniem. Ale to Ty decydujesz, które kupisz.F1angel, czyż byś miał jakieś wtyki w Totku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 Cytat Rozumiem. Myślałem, że chodzi o litraż skrzyni, ogólną wielkość kolumny.Podobać też się musi, co obserwujemy co jakiś czas na forum. Tylko, że nieraz to przeważa nad wyborem ze względu na jakość dźwięku.Co do kolumn, to są lepsze niż te BX6 i Zensory. Oczywiście używane. Zobacz jakie kupiłeś teraz, bo nowe.Oczywiście słowo się rzekło. Jak tylko wygram kupię Ci nowe. Ale lepsze Narzekać nie mam na co. Akurat wtedy miałem tyle grosza i potrzebowałem czegoś w miarę rozsądnie grającego i takie właśnie są Poltony.Jak będę miał kiedyś więcej odłożone to te sprzedam i znowu wezmę jakieś (oczywiście nowe)Że są lepsze od Zensorów i BX6 to wiem ale w jakich cenach;) Te nowe mało nie kosztują ~ 3500 para. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 Bx6 też mi się podobały , choć wolałabym nieco mniej "muskularne kolumny " . l dlatego zainteresowały mnie ciut mniejszy monitor audio rx6 silver, jeden przetwornik mniej, fornir i cena używanych 2 letnich, ale na gwarancji około 2400 para. Obawiam się jednak że ta spora podaż ma jakieś uzasadnienie... Jakość jakością , ale pewnie mniejsza skala dźwięku w dużym pokoju ,a może jak ktoś pisał, puka ich następca. Niestety nie było dane posłuchać, były dwie pary w Łodzi i okolicach, ale muszę siedzieć w domu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 Ja widzę że mała jest różnica w nowych między RX6 a BX6 także wiadomo które bym wziął. Ale nie ma co spamować w temacie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 19 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 Panowie , wchodzimy już w całkiem inny temat.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts