Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Pacio94, tu nie ma co wierzyć lub nie. Po prostu jak piszesz jedni to słyszą a drudzy nie. Jedni wolą taki dźwięk a drudzy inny.
Ale słyszą różnice nawet niezbyt wprawne uszy. W tym roku na Audio Show był ze mną kolega lubiący muzykę, ale nie osłuchany ze sprzętem. I słyszał różnice między tą samą muzyką prezentowaną z plików i płyty CD.
Ale nie pytaj mnie dlaczego tak się dzieje?
Napisano
Pytanie czy to była ta płyta zripowana do pliku dobrym programem i odtworzona przez DAC identyczny z tym zaaplikowanym w odtwarzaczu CD? Porównanie plik i CD w większości przypadków jest po prostu niemiarodajne, bo to jak porównanie taśmy i winyla, niby to i to analog, a jednak trochę co innego icon_wink.gif
  • 1 year later...
Napisano

Witam po przerwie i długich miesiącach poszukiwań.
Zdecydowałam się na zestaw Marantza z serii 8005 (pm, sa, na). Teraz dobieram kolumny. W salonie firmowym Denon, gdzie poza tą marką sprzedają równiez Marantza (i tylko te dwie marki elektroniki) prym wiodą kolumny Canton. Słuchałam kilku i najlepiej brzmiały mi Canton Vento Reference 7 DC. Średniej wielkości podłogówki w dobrej cenie, bo za 8tys za parę. Przekonuje mnie tez bass reflex w dolnej ściance, bo nie muszą stać na środku salonu. Chciałabym wiedzieć czy to sensowne połączenie z Marantzem biorąc pod uwagę moje preferencje?
Słuchałam też wielu innych kolumn, w tym tak reklamowanych KEF R700, ale nie zmiotły mnie z fotela. Pokój odsłuchowy był duży (50m2), więc może stąd brak wrażenia wypełnienia muzyką. Cantonów słuchałam w 20m2. Słuchałam też Sonus Faber Toy Tower-za małe, Revel (nie pamiętam serii) Ok, ale średnio ładne...

Bardzo mało informacji w internecie o Cantonach, dziwne, bo to wiodący produkt naszego zachodniego sąsiada, nie ma też testu tego modelu.
Liczę więc na wsparcie internautów icon_smile.gif

Ewa