Peebuls Napisano 28 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2014 Wymiana igły niestety za wiele nie pomogła. Niby brzmi to lepiej ale to "przesterowanie" na wysokich tonach nadal jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 28 marca 2014 Udostępnij Napisano 28 marca 2014 Sprawdź gramiaczka na innym wzmacniaczu.Jak nie igła to nie bardzo widzę winę gramofonu tutaj możliwą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peebuls Napisano 28 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2014 Postaram się coś znaleźć. Z CD gra w porządku, bez żadnych tego typu historii. Ja rozumiem, że winylowy dźwięk się różni itd. ale tego się zwyczajnie nie da słuchać... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 28 marca 2014 Udostępnij Napisano 28 marca 2014 Sprawdziłbym gramofon na innym wzmacniaczu, to da Ci pewność, co jest nie tak. Nowa wkładka/igła nie pomoże, jeżeli problem tkwi w przebiciu okablowania, albo uszkodzeniu wejścia phono we wzmacniaczu. Tak więc najprościej byłoby podłączyć pod inny wzmak. Przynajmniej będziesz wiedział, gdzie szukać przyczyny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peebuls Napisano 28 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2014 Postaram się jutro sprawdzić. Warto wspomnieć, że wcześniej miałem gramofon Audio-technica AT-120G, który poszedł na gwarancje i faktycznie coś z nim było nie tak, bo poszedł do serwisu, a zaraz potem oddali mi kasę. Miałem z nim takie same problemy (z tym że wtedy był podpinany bezpośrednio pod głośniki Microlab Solo6C, a sam gramofon miał wbudowany przedwzmacniacz). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 28 marca 2014 Udostępnij Napisano 28 marca 2014 Całkiem możliwe, sprawdź jutro i daj znać co ustaliłeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peebuls Napisano 31 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2014 Niestety nie miałem możliwości pożyczenia wzmacniacza. Chyba zaniosę po prostu swój do przeglądu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 31 marca 2014 Udostępnij Napisano 31 marca 2014 A nie możesz pójść ze swoim gramofonem do kogoś i sprawdzić tam ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts