Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Jak chcesz coś jeszcze bardziej dokładnego z lekko wyeksponowaną górą, średnicą, z rytmem, to może jeśli z nowych np. yamaha as500, 700, marantz pm 6004, pioneer A30.
Faktycznie QA 2050 mają sporo animuszu, zatkaj br gąbką, bas będzie bardziej dokładny, szybszy i puktowy, nie będzie rozlewał się i odbijał od ich tylnej ściany .
  • 3 months later...
Napisano
Witam ponownie. Chciałbym uzyskać wysokiej jakości dźwięk z komputera, w jaki sposob najlepiej podlaczyc go do wzmacniacza? Czytalem cos o przetwornikach, ale czy cos to da jak mam kiepska karte dzwiekowa w pc? Dzięki za pomoc
Napisano
Cytat

, ale czy cos to da jak mam kiepska karte dzwiekowa w pc?

Czyli musisz wypuścić dźwięk z PC pomijajac kartę dźwiekową i jakieś programy korekcyjne pod nią zainstalowane. Zamiast wyjścia np. minijack, wyjść po usb i dać DAC.
Napisano
Cytat

Cytat

, ale czy cos to da jak mam kiepska karte dzwiekowa w pc?

Czyli musisz wypuścić dźwięk z PC pomijajac kartę dźwiekową i jakieś programy korekcyjne pod nią zainstalowane. Zamiast wyjścia np. minijack, wyjść po usb i dać DAC.

Czyli najlepszym tu rozwiazaniem rozumiem jest przetwornik? Jakiej firmy w takim razie ten DAC? Z tego co zrozumialem podlacza sie go do USB do pc a do wzmacniacza jakim wejsciem?
Napisano
Jak radzi Kolega wyżej, powinieneś zainwestować w DAC. To rozwiąże Twój problem. W zależności ile chcesz wydać możesz go kupić już za ok. 150 zł i wyżej.
Wyprowadzasz sygnał z komputera do Daca i z Daca prowadzisz do wzmacniacza, pomijając kartę.
Ile chcesz wydać na tego Daca ?
Napisano
Cytat

Jak radzi Kolega wyżej, powinieneś zainwestować w DAC. To rozwiąże Twój problem. W zależności ile chcesz wydać możesz go kupić już za ok. 150 zł i wyżej.
Wyprowadzasz sygnał z komputera do Daca i z Daca prowadzisz do wzmacniacza, pomijając kartę.
Ile chcesz wydać na tego Daca ?

około 1000zł mam na ten cel przeznaczone, dodatkowe pytanie jeżeli podłącza sie przez USB to urzadzenia typu mp3 czy telefon tez mozna podłączać do DACA?
  • 3 years later...
Napisano

Dzien Dobry Wszystkim  Czy jest tutaj jakis spec od Technicsa ?  Chcialem podlaczyc gramofon Technics SL-12010mk2 ze Wzmacniaczem Technics A700 MK3 tak zebym mogl nagrywac na magnetofon - Tehchnics RS-AZ6. Jak to zrobic ?