Kabal Napisano 7 marca 2008 Udostępnij Napisano 7 marca 2008 Witam,z uwagi na to, że to mój pierwszy post na tym forum, chciałbym wszystkich powitać.Moje pytanie jest prawdopodobnie z gatunku banalnych, ale tracę już siły. Mam zestaw jak w tytule, połączony ze sobą kablami chinch (gdyż dvd nie posiada wyjścia optical). Problem polega na tym, że gdy puszczam film w 5.1 to amplituner odtwarza stereo. Naprowadźcie mnie gdzie mam szukać. Nie jestem specjalnie tępy i czytałem instrukcję, ale dźwięk jak był stereo tak jest...Czy problemu szukać w ustawieniach dvd? Czy może jednak w ustawieniach amplitunera?Z góry dziękuję za jakiekolwiek sugestie i tropy, będę je sprawdzał i podzielę się efektami:) Zawsze mi się wydawało, że tej klasy sprzęt (w sensie niskiej klasy) jest plug'n play:) Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 7 marca 2008 Udostępnij Napisano 7 marca 2008 Połącz sprzęt jednym kablem cyfrowym koaksjalnym. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 7 marca 2008 Udostępnij Napisano 7 marca 2008 KabalPo podłączeniu DVD z amplitunerem kablem koaksjalnym (pojedyńczy kabelek cinch) ampli powinien automatycznie wykryć tryb wielokanałowy. Jeżeli nie to musisz poszukać w ustawieniach, czy nie jest wymuszony tryb stereo.Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabal Napisano 10 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2008 Cytat KabalPo podłączeniu DVD z amplitunerem kablem koaksjalnym (pojedyńczy kabelek cinch) ampli powinien automatycznie wykryć tryb wielokanałowy. Jeżeli nie to musisz poszukać w ustawieniach, czy nie jest wymuszony tryb stereo.Pozdrawiam Nie miałem pod ręką kabla coaxialnego, ale idąc tym tropem podłączyłem kablem optycznym stary odtwarzacz, który takie wyjście posiada i ku mojej uciesze natychmiast amplituner wykrył dźwięk wielokanałowy:) dzięki za radę. Nie pozostaje mi nic innego jak kupić stosowny kabelek i cieszyć się dźwiękiem:) Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 11 marca 2008 Udostępnij Napisano 11 marca 2008 Temat zamykam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts