WujekR Napisano 29 maja 2014 Udostępnij Napisano 29 maja 2014 WitamJestem na kupnie amplitunera do kina domowego wraz z zestawem kolumn.Pomieszczenie w którym kino będzie zamontowane ma 51 m2, jest to salonu-kuchnia z tym praktycznie większość pomieszczenia jest ze skosami.Rozstawieniem będę się jeszcze bawił.Myślałem wstępnie o modelach Yamahy RX-V475, Denona X1000AV, może Sherwood R-807 ? W każdym razie tak w granicach 1500 zł za amplituner.Większy dylemat mam z kolumnami....Myślałem wstępnie o Tonsilach Maestro II w zestawie 5.0http://www.tonsilproducent.pl/pl/zestawy-k.../maestro-ii-5-0Jest to też maks cenowo jaki mogę dać za kolumny ( cena jednej ok 800 zł z front /szt )Cały zestaw ma po części służyć do oglądania filmów z rożnych źródeł a w 50 % odtwarzać muzykę.Dlatego mile widziana obsługa DLNA oraz SpotifyZ góry dzięki za sugestie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 29 maja 2014 Udostępnij Napisano 29 maja 2014 W filmach będzie nieźle ale po dokupieniu subwoofera. Muzyka raczej tylko w tle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 maja 2014 Udostępnij Napisano 30 maja 2014 (edytowany) [quote name='WujekR' post='113756' date='29 05 2014, 20:29 ']WitamJestem na kupnie amplitunera do kina domowego wraz z zestawem kolumn.Pomieszczenie w którym kino będzie zamontowane ma 51 m2, jest to salonu-kuchnia z tym praktycznie większość pomieszczenia jest ze skosami.Rozstawieniem będę się jeszcze bawił....quote]Witaj,masz potężne pomieszczenie odsłuchowe, które niestety ma bardzo duże wymagania w kwesti wyboru optymalnego modelu amplitunera i doboru kolumn.Wspomniałeś, że będziesz także słuchał muzyki, dlatego na początek zdcydowanie polecałbym zakup trochę lepszego i mocniejszego amplitunera np. Onkyo TX-NR626 lub Dnon AVR-X2000 oraz zestawu tylko dwóch dobrych kolumn przednich. Następnie dokupisz sobie komplet centralny, efektowe i subwoofer. Wychodząc z takiego założenia stworzysz system, który będzie miał rację bytu także przy słuchaniu muzyki.W kwesti kolumn zdecydowanie namawiałbym na bardzo dobrą, polską konstrukcję Pylon Audio Pearl 25.Przemyśl sprawę, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Edytowano 30 maja 2014 przez RoRo Odpowiadając na post nie ma potrzeby cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekR Napisano 30 maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 maja 2014 Poczytałem o tych Pylonach Pearl 25 i wydją się jak najbardziej sensowe.Szkoda że nie robią jeszcze pozostałych głośników do kina domowego, ale tu w sumie można dokupić dowolne. Jeżeli chodzi o wzmacniacz, to mam większy problem z wyborem. Onkyo w tej klasie jest lepszy od konkurencji ? Myślałem o modelu TX-NR525. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 30 maja 2014 Udostępnij Napisano 30 maja 2014 51 m kw ?!, a to nie jest jeszcze jakieś wysokie poddasze, czy loft. Przy takiej kubaturze i w dodatku kiedy sporo ścian, podłóg jest gołych może być nieciekawie . Kolumny muszą być trafione, albo kupione z zastrzeżenie możliwości zwrotu . Chyba faktycznie lepiej spojrzeć na denona, czy onkyo, bo ta yamaha nie jest zbyt ciekawa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekR Napisano 30 maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 maja 2014 Aż tak dobrze nie ma w wszechwiecie. Powierzchnia "użytkowa" to około 30 metrów. Czyli rozumiem że Onkyo i Denon w tym +/- samym zakresie cenowym lepsze od Yamahy, Pionieria ? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts