zieluwid Napisano 8 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2014 Jakieś wnioski, decyzje ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 8 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2014 Cytat Nie bardzo rozumiem po co te wzory ?Chodzilem do szkoly elektrotechnicznej i znam te wzory na wylot.Niewiem tylko jakie to ma zastosowanie do mojego pytania ? Po szkole elektrotechnicznej mylisz jednostki mocy i napięcia? Ja wysiadam... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rokamid Napisano 12 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2014 Cytat Cytat Nie bardzo rozumiem po co te wzory ?Chodzilem do szkoly elektrotechnicznej i znam te wzory na wylot.Niewiem tylko jakie to ma zastosowanie do mojego pytania ? Po szkole elektrotechnicznej mylisz jednostki mocy i napięcia? Ja wysiadam... Wysiadz pacio wysiadz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rokamid Napisano 12 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2014 Za pare dni bede mial taniutko Denona AVR 2307 to zobacze jak to gra.http://www.denon.co.uk/uk/product/pages/pr...oductid=avr2307 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 12 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2014 Dobrze by było jakbyś miał go okazję porównać z przyzwoitym wzmacniaczem stereo. Wnioski mogłyby być ciekawe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 12 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2014 No właśnie. Nic nie napisałeś odnośnie tego o co pytałem. To w końcu KD, czy Stereo ? Wiesz chyba, że będzie to miało zasadniczy wpływ na brzmienie ?Bo zacząłeś od propozycji wzmacniaczy stereo, a teraz wklejasz linki z amplitunerami kina domowego. Czy sawiasz kwestię wyboru w zależności co jak wygląda ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rokamid Napisano 13 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2014 Cytat Dobrze by było jakbyś miał go okazję porównać z przyzwoitym wzmacniaczem stereo. Wnioski mogłyby być ciekawe. Dobrze by bylo ale nie ma, mam tylko Pioneer A-207RJak za 100€ to ten Denon chyba wart wyprobowania, przemawia do mnie 13kg Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rokamid Napisano 13 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2014 Cytat No właśnie. Nic nie napisałeś odnośnie tego o co pytałem. To w końcu KD, czy Stereo ? Wiesz chyba, że będzie to miało zasadniczy wpływ na brzmienie ?Bo zacząłeś od propozycji wzmacniaczy stereo, a teraz wklejasz linki z amplitunerami kina domowego. Czy sawiasz kwestię wyboru w zależności co jak wygląda ? Nie mam pojecia co i jak bedzie gralo a w IE nie mam mozliwosci odsluchu jak w polsce gdzie w byle jakim saturnie znajde kilka wzmacniaczy.Tutaj w najwiekszym shopingu w IE kolo Dublina maja 4 sztuki - 2x Yamaha i 2x Onkyo a posluchac je - mozna pomarzyc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 13 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2014 No nie chce mi się wierzyć, że tam jest gorzej z tym, niż u nas. Nie masz tam Currysa, PC Worldu, czy Planet ? I posłuchać nie można ? Dziwne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rokamid Napisano 15 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2014 Cytat No nie chce mi się wierzyć, że tam jest gorzej z tym, niż u nas. Nie masz tam Currysa, PC Worldu, czy Planet ? I posłuchać nie można ? Dziwne. Currys ? PC World ? Wzmacniacze ? Peats kiedys byl taki sklep tam kupilem Harmana i JBL E90 ale teraz go nie ma.W Harvey Norman byly 4 Wzmacniacze wszystkie KD a Harvey Norman to ogolnie sklep z meblami lodowkami itdW Currys i PC World sa KD Philips, Sony itdZapraszam do zwiedzania:www.currys.iewww.pcworld.iewww.harveynorman.ie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 15 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2014 No właśnie myślałem, że o KD chodzi, bo stereo to raczej nie było tam dostępne. Wydawało mi się, że jeżeli chodzi o KD, to byłoby w czym wybrać. A może jakieś salony audio, na bank coś się znajdzie, tylko trzeba będzie pare mil strzelić w tym celu. Ale jak chcesz kupić nowwy sprzęt, to warto się przejechać i posłuchać.A powiem Ci szczerze, ze zanim edytowałeś post i dodałeś te strony, to sprawdziłem to wcześniej. I faktycznie kiepsko z dostępnością czegokolwiek, poza właśnie jakimiś średniakami w które nie warto inwestować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rokamid Napisano 25 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2014 Jest Denon ale jeszcze nie poustawiany.Nie mialem nigdy takiego sprzeta wiec jest troche zabawy z tym ale jedno mnie martwi.Brak basu gra to tak jak by nie bylo glosnikow basowych tzn ledwo sie ruszaja, moze potrzeba jakis equalizer do tego ?Moge podlaczyc do tego suba z auta ?Ten Pioneer stary przynajmniej bujal tymi glosnikami jakos tzn w porownaniu do tego to niebo a ziemia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 25 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2014 Może faktycznie nie poustawiałeś jakiś parametrów i regulacji tonów i tak gra, może źle podłączyłeś ( oby tak było, bo zupełny brak basu w kd raczej dziwne ), lub faktycznie umknęło Ci to co pisało kilka osób od postu #22 w Twoim temacie . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rokamid Napisano 25 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2014 Masakra z tym ustawianiem.Suba nie podepne bo musi byc aktywny.Znalazlem Bass i Sopran. Bass na maxa i dalej kulawo strasznie.Srodki za to krzycza tak ze uszy chce rozerwac. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 25 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2014 Ale to kupiłeś tego Denona ? Jak chodzi Ci o słuchanie muzyki, to z amplitunerami kin domowych tak jest. Niestety, do muzyki nic lepszego, jak wzmacniacz stereo i dwie solidne kolumny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rokamid Napisano 25 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2014 Cytat Ale to kupiłeś tego Denona ? Jak chodzi Ci o słuchanie muzyki, to z amplitunerami kin domowych tak jest. Niestety, do muzyki nic lepszego, jak wzmacniacz stereo i dwie solidne kolumny. Tak. Denon AVR-2307.Nie wierze ze to moze byc az tak slabe. Ten Pioneer ktory ma chyba 2x35 RMS grzmial w porownaniu do tego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 25 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2014 Może ustaw głośniki przednie ,,Spekers front ,, na ,,large,, , a ustawienie suba na off. Ewentualnie opcja stereo, wyłączająca kinowe bajery i kombinacje z dźwiękiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 25 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2014 Tak, powinna być jakaś opcja odtwarzania w stereo. Sprawdź jeszcze raz połączenia kablowe. Czerwone + do czerwonego a czarne - do czarnego. Jeśli połączyłeś dobrze i ustawione masz na stereo, to chyba faktycznie znaczy, że to KD kiszkowato gra. Choć raczej spodziewałbym się bumiących, ciągnących się niskich tonów niż ich zupełny brak.A tak na marginesie 30W o niczym nie świadczy. Przy dobrym zasilaniu i wydajności prądowej może lepiej, dynamiczniej zagrać niż marne 80-100 W ale na "papierze". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 26 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2014 No proszę, taki już los audiofila. Musi uczyć się na własnych błędach, choć mu dobrze radzą http://forum.audio.com.pl/amplituner-denon...720-t39263.html Cytat Cytat kupując amplituner denona x3000 mam wszystko w jednym klocku ,wszystkie funkcje sieciowe , i możliwość dalszej rozbudowy do kina domowego pytanie czy będzie duża różnica w jakości dźwięku pomiędzy nim a wzmacniaczem pma 720 + DNP-720Ceny obu urządzeń wychodzą bardzo zbliżone ,pytanie czy my jako powiedzmy laicy muzyczni nie audiofile ,zauważymy tą różnice ? Podstawowa różnica to różnica w dynamice. To wpływa na wszystko od basu przede wszystkim aż po słyszalność mikrodetali.Więc to właśnie laik zauważy od razu różnice, dźwięk będzie anemiczny, pozbawiony dynamiki na amplitunerze. Co do basu - poczytaj ile jest opinii typu, kręce gałką basu na max. ale niewiele to pomaga, brak uderzenia, odczuwalnej mocy. Jeśli chodzi o kolumny to szczerze mówiąc akurat do elektronicznej muzyki - nie za szczęśliwy wybór, jedne i drugie grają bardzo grzecznie, bez tzw. wykopu, efektowności. Za to lepiej się spisują w takiej spokojniejszej muzyce. Ale zawsze można znaleźć taki złoty środek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rokamid Napisano 31 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2014 Jeszcze jak bym wiedzial jak co ustawic i gdzie to by bylo fajnie.Niewiem nawet jak podlaczyc nc+ do tego.Zrobilem HDMI z nc+ do HDMI in w KD i HDMI out do TV i widze tylko menu KD.Dzwiek leci z chinch do chinch i jest na wyswietlaczu CD Stereo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rokamid Napisano 2 września 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2014 Temat do zamkniecia, nic wiecej sie tu chyba juz nie dowiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 2 września 2014 Udostępnij Napisano 2 września 2014 Nawet po ustawieniu nie gra dobrze, czy nie masz instrukcji ( nie znalazłeś ?) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 2 września 2014 Udostępnij Napisano 2 września 2014 No właśnie. Przełączyłeś w tryb stereo ? Nic nie poprawił ten stan rzeczy ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 2 września 2014 Udostępnij Napisano 2 września 2014 Cytat No właśnie. Przełączyłeś w tryb stereo ? Nic nie poprawił ten stan rzeczy ? zieluwid nie dowiesz się... tak jak, czy jest instrukcja, (przecież są też w necie ), czy coś było grzebane w nim ( bo nowy za 100funtów ?), a może menu zawiłe jak to w kd, no ale wcześniej wspomnianą instrukcje można przeczytać . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 2 września 2014 Udostępnij Napisano 2 września 2014 Faktoza. Najlepiej się unieść honorem i zamknąć temat . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts