Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam

Aktualnie mam diore ws442 i 2x altus 140 i nie wiem co mam zrobić mam 350zł i chciałem je przeznaczyć na sprzęt może nowy wzmacniacz? Tylko czy on przyniesie jakiś efekt?

A może kupić za tą kase coś innego może nowe niskotonowe?

Prosze poradzcie mi

Dziękuję

Pozdrawiam
Napisano
Ja trochę poczytałem i doszedłem do wniosku że nie ma sensu zmieniać wzmacniacza bo ten WS442 świetnie gra z altusami 140 dobrze jakościowo i pierwsze co zobacze po zmianie to słabszy bas więc chyba pozostane przy tym icon_smile.gif
Napisano
Bambi
Czego oczekujesz od sprzętu (np. dobrego basu, albo niezłej jakości albo dużej mocy...)?
Jakiej muzyki słuchasz i jaką masz powierzchnię pomieszczenia?
Na podstawie Twojej wcześniejszej wypowiedzi może się i tak zdarzyć, że najlepsze wyjście to przeczekać i uzbierać jeszcze z pięcset złotych - i wtedy wymienić równocześnie i wzmacniacz i kolumny...
Jeśli jednak chcesz "tu i teraz" to może warto kupić niedrogie kolumny na tył (Twoja Diora może napędzić 4 kolumny) czy CD (nie wiem, jaki masz sprzęt poza WSem i Altusami).

Sporo kolumn ma słabszy bas od Altusów 140 - a w tej cenie to chyba nawet wszystkie icon_rolleyes.gif
Aby osiągnąć dory bas i niezłą jakość na same kolumny trzeba wydać ponad tysiąc zł (za 700 zł trafisz choćby Magnaty 990/1000, za tysiąc Jamo S708/718 - mówię tu o głośnej muzyce młodzieżowej).
Do tego na wzmacniacz (tu już właściwie jesteś skazany na sprzęt używany, bo nowy to również minimum tysiąc) za 500zł (używany).
Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Zastanawiam się na yamahą A-500/520 co o niej sądzicie słyszałem że do altków się nadaje a jak gram na diorze to świecą się czerwone diody i dźwięk już jest zniekształcony do puki są zielone wszysko ok =)