bambi Napisano 13 marca 2008 Udostępnij Napisano 13 marca 2008 WitamAktualnie mam diore ws442 i 2x altus 140 i nie wiem co mam zrobić mam 350zł i chciałem je przeznaczyć na sprzęt może nowy wzmacniacz? Tylko czy on przyniesie jakiś efekt?A może kupić za tą kase coś innego może nowe niskotonowe?Prosze poradzcie miDziękuję Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 13 marca 2008 Udostępnij Napisano 13 marca 2008 To już czas wymienić oba klocki.Proponuję zacząć od wzmacniacza .Najlepiej używany z Allegro .Do 350 zł jest sporo propozycji.np;http://www.allegro.pl/item325060749_wzmacn...e_rarytas_.htmlhttp://www.allegro.pl/item325068999_wzmacn...i_rarytas_.htmlhttp://www.allegro.pl/item320994267_cenion...model_kup_.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 15 marca 2008 Udostępnij Napisano 15 marca 2008 Zmian samego wzmacniacza wniesie nowe życie w posiadane już kolumny. Dobrą propozycją są starsze modele wzmacniaczy Sony. Jest ich spory wybór na allegro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambi Napisano 15 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2008 Ja trochę poczytałem i doszedłem do wniosku że nie ma sensu zmieniać wzmacniacza bo ten WS442 świetnie gra z altusami 140 dobrze jakościowo i pierwsze co zobacze po zmianie to słabszy bas więc chyba pozostane przy tym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 15 marca 2008 Udostępnij Napisano 15 marca 2008 BambiCzego oczekujesz od sprzętu (np. dobrego basu, albo niezłej jakości albo dużej mocy...)?Jakiej muzyki słuchasz i jaką masz powierzchnię pomieszczenia?Na podstawie Twojej wcześniejszej wypowiedzi może się i tak zdarzyć, że najlepsze wyjście to przeczekać i uzbierać jeszcze z pięcset złotych - i wtedy wymienić równocześnie i wzmacniacz i kolumny...Jeśli jednak chcesz "tu i teraz" to może warto kupić niedrogie kolumny na tył (Twoja Diora może napędzić 4 kolumny) czy CD (nie wiem, jaki masz sprzęt poza WSem i Altusami).Sporo kolumn ma słabszy bas od Altusów 140 - a w tej cenie to chyba nawet wszystkie Aby osiągnąć dory bas i niezłą jakość na same kolumny trzeba wydać ponad tysiąc zł (za 700 zł trafisz choćby Magnaty 990/1000, za tysiąc Jamo S708/718 - mówię tu o głośnej muzyce młodzieżowej). Do tego na wzmacniacz (tu już właściwie jesteś skazany na sprzęt używany, bo nowy to również minimum tysiąc) za 500zł (używany).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambi Napisano 26 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2008 Zastanawiam się na yamahą A-500/520 co o niej sądzicie słyszałem że do altków się nadaje a jak gram na diorze to świecą się czerwone diody i dźwięk już jest zniekształcony do puki są zielone wszysko ok =) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 26 marca 2008 Udostępnij Napisano 26 marca 2008 Z Yamahy polecam świeższe AX.A co do Diory to znaczy,że jest przester. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 26 marca 2008 Udostępnij Napisano 26 marca 2008 Cytat jak gram na diorze to świecą się czerwone diody i dźwięk już jest zniekształcony Widać z tego, że lubisz męczyć ten wzmacniacz. Tobie potrzebny jest jakiś mocarz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts