Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
A prawidłowo wybrałeś źródło?
Czy podpinałeś np. odtwarzacz CD lub inne źródło, o którym wiesz na pewno że "wypuszcza prawidłowy sygnał"?

Czy na słuchawkach sprawdzałeś i jest dobrze?

Podłączyłeś kable głośnikowe do wzmacniacza pod zaciski głośnikowe B, czyli musi być wciśnięty przycisk SPEAKER B (poglądowa fotka
http://www.mall.pl/wzmacniacze/denon-pma-7...CFW7MtAodhSQAug )

Kable we wzmacniaczu siedzą prawidłowo, powinny "stykać" - bo izolacja jest zdjęta i goły drut jest przykręcony zaciskiem.
Natomiast w kolumnach powinieneś zdjąć 1 lub 2 cm izolacji i przykręcić je analogicznie jak we wzmacniaczu, a nie wkładać do środka zacisków jak na Twojej fotce (środek zacisków służy do wkładania wtyków typu "banan", wrzuć "wtyk bananowy" w wyszukiwarkę i będziesz wiedział o co chodzi).

Pozdrawiam
PS. Tak dla przypomnienia - podłączenia rób tak na wszelki wypadek przy WYŁĄCZONYM wzmacniaczu, by nie zrobić zwarcia!
Druty jednego kabla głośnikowego nie mogą się stykać z drugim kablem, by nie zrobić zwarcia.
  • Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
Dzięki za odpowiedź na zmodyfikowany już przeze mnie post. Niewidoczny już w nim problem został rozwiązany (jak właśnie napisałeś, musiałem włączyć po prostu speakery, niezauważyłem, taki podekscytowany byłem) i szybko pojawił się inny, który opisałem zmieniając post poprzedni (mając już nadzieję, że nikomu nie zabiorę czasu i nie będzie musiał się produkować dla rozwiązania problemu, który sam już rozsupłałem). Dzięki za pomoc i jednocześnie o nią proszę (czyt. mój poprzedni post) icon_wink.gif
Napisano
Ok, wszystko działa jak należy. Czystość dźwięku na skompletowanym dzięki wam sprzęcie mnie zachwyca. Tłustego basu nie ma, ale właśnie o to mi chodziło, żeby delektować się jakością samego dźwięku. Pewnie mogłoby być lepiej, ale Indiana Line Nota 550 + Denon PMA 720 + Denon DNP 720 + kable Melodiki spełniają swoją rolę w 100%. Jak się tego osłucham, poszukam sobie innych kabli, żeby mieć porównanie i podążać w kierunku najbardziej dla mnie odpowiednim.
Dziękuję raz jeszcze za pomoc i poświęcony czas na szukanie aukcji, podpowiedzi i wszelkiego rodzaju rady. Pozdrawiam!! icon_smile.gif