bandzior85 Napisano 14 listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 listopada 2014 jaki polecacie przedwzmacniacz gramofonowy do 4 stówek?mam na myśli nowy najlepiej z wyborem wkładki MM/MC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 14 listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 listopada 2014 Ja bym jednak poczekał na jakąś fajną okazję używanego preampu. Musi być nowy? Dlaczego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 14 listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 listopada 2014 Cytat najlepiej z wyborem wkładki MM/MC Kup używanego ProJecta IINowy to niestety powyżej założonej kwoty...Często preampy gramofonowe są sprzedawane przez pierwszego właściciela i praktycznie bez śladów użytkowania...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 15 listopada 2014 Udostępnij Napisano 15 listopada 2014 Cześć.No właśnie, dlaczego nowy ? Przecież sam dobrze wiesz, że używką zyskasz na jakości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 listopada 2014 Autor wątku się nie odzywa ...na allegro jest w tej chwili PhonoBox II za 280zł w idealnym stanie, komplet sklepowyhttp://allegro.pl/pro-ject-phono-box-mkii-i4793671975.htmlPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 listopada 2014 Stan bez śladów użytkowania. Nic tylko brać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 17 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 Już wróciłem sugerując się opinią na temat tego przedwzmacniacza na stronce http://www.hi-fi.com.pl/phono-stage-testy-...ono-box-ii.htmlchyba go sobie podarujezaciekawił mnie natomiast model Cambridge Audio Azur http://allegro.pl/cambridge-audio-azur-551...4788793089.htmlco prawda trochę przewyższa mój budżet ale wydaje sie lepszy co sądzicie?jeszcze gdzieś wyczytałem że NAD PP-2 też jest niezły Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 Ja też czytałem tą recenzję. Ale za takie pieniądze nie można oczekiwać top klasy. Nie wiem jaka będzie różnica pomiędzy Cambridge Audio i Nadem, musiałbyś dokonać odsłuchu aby się przekonać, który jest lepszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 17 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 wygląda na to że Cambridge jest niezły http://www.richersounds.com/product/turnta...p/camb-551p-blk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 Najlepiej byłoby poczytać opinie użytkowników. Na stronach sklepów, wszystkie pozycje są przedstawiane wyłącznie w superlatywach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 17 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 myślisz że te opinie nie są miarodajne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 Nie do końca, ale widziałeś kiedykolwiek sklep, który krytykowałby swój asortyment. A sam przedwzmacniacz jest zapewne całkiem niezły w swojej klasie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 Cytat zaciekawił mnie natomiast model Cambridge Audio Azur http://allegro.pl/cambridge-audio-azur-551...4788793089.html Chciałeś przedwzmacniacz, który obsługuje zarówno wkładki MM, jak i MC. Już Ci się zmieniło???551 jest tylko do MM A co do ocen przedwzmacniaczy - pamiętaj, że mówimy o stosunkowo tanich konstrukcjach, a testujący mogą być przyzwyczajeni do modeli parę razy droższych.No i nie oczekuj od preampów poniżej tysiąca niewiadomo czego - cudów nie będzie, a parametry i jakość grania mają zbliżone.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 listopada 2014 Dlaczego tak się uparłeś na nowy pre ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 19 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2014 chociażby gwarancja np przy tym Cambridgu 2 lata w door-to-door Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 listopada 2014 Gwarancja ??? Piszesz, jakbyś był tutaj od wczoraj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 listopada 2014 Cytat chociażby gwarancja np przy tym Cambridgu 2 lata w door-to-door To w końcu zdecyduje się, na czym Ci zależy!Lepszy sprzęt - ale używany, czy w podobnej cenie nowy z gwarancją, ale słabszy Przecież w innym wątku napisałeś dzisiaj: Cytat co do wzmaka to ja zdecydowanie polecam używkę sporo zaoszczędzisz a sprzęt będziesz miał wyższej klasy nawet jeśli będzie on miał kilkanaście lat wiem z własnego doświadczenia Brak konsekwencji jak nic PozdrawiamPS. Kolegów uczestniczących w tej dyskusji proszę, by nie pisali "właśnie...", tylko poczekali na odpowiedź Bandziora Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 listopada 2014 Hmmm... dla siebie nowe, dla innych używane . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 19 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2014 właśnie szukam usprawiedliwienia ponieważ już się chyba zdecydowałem na Cambridge obserwuje allegro od miesiąca - dwóch w kwestii używanych wzmacniaczy gramofonowych i powiem Wam że żadko coś ciekawego się trafia, albo źle szukamjestem trochę w gorącej wodzie kąpany, sorki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 listopada 2014 Cytat jestem trochę w gorącej wodzie kąpany, sorki Nie musisz się tłumaczyć, przecież to Twoje pieniądze. A to pre jest całkiem, całkiem, więc zakup będzie raczej udany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 20 listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 listopada 2014 Tym bardziej, że jak podejrzewam wkładek MC nie będziesz chyba używał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 20 listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 listopada 2014 Tak sobie czytam niektóre tematy, z braku czasu ograniczam się do tego działu, i zauważyłem że toczą się ciekawe dyskusje. Faktycznie pre gramofonowe, o czym pisał RoRo w tej cenie nie będzie rewelacją, szczególnie nowe i zasadniczo czy to będzie Camridge czy Nad zagra podobnie. Koledze Bandzior85 życzę wszystkiego najlepszego, ale posłuchałbym rad Kolegów. Radziłbym poszukać nie tylko na alledrogo, ale też w ogłoszeniach np. na hifi.pl. Ale wdydaje się, że decyzja już podjęta, więc pewnie piszą sobie tak dla "sportu". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 20 listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 listopada 2014 Bandzior85, tak czy inaczej skrobnij parę słów jak oceniasz zakup i samo urządzenie, jak pre dotrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts