niedziell1 Napisano 20 listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 listopada 2014 Zwykle nie miałem tego problemu bo nie słucham zbyt głośno muzyki, jednak dzisiaj słuchając Stinga rozkręciłem głośność dość mocno i wraz z głośnością usłyszałem dźwięk jak by sprzęgania.. sprawdziłem od razu na innych płytach i jest to samo. Uziemienie tez sprawdzilem, wszystko jak trzeba. Wzmacniacz nowy wiec nie spodziewam sie tutaj winy po jego stronie. Gramofon Dual CS 455 - 1 też raczej sprawny. Ogólnie nie martwie się jakoś specjalnie bo głośność przy której "buczenie" nie występuje jest dla mnie zdecydowanie wystarczająca, jednak może macie jakieś podpowiedzi dlaczego tak moze byc.Może gramofon stoi za blisko kolumny i występuje zjawisko jak przy mikrofonie przy zbyt dużej głośności? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 listopada 2014 Cześć.A próbowałeś odsunąć gramofon od kolumn ? Proponowałbym odstawić go na osobny stolik (na próbę), tak aby nie stał w jednej linii z kolumnami. Lub postaraj się odizolować gramofon od stolika, na którym stoi obecnie i sprawdź jakie będą tego wyniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niedziell1 Napisano 21 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2014 (edytowany) Dzięki, dzisiaj spróbuje. Edytowano 21 listopada 2014 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 listopada 2014 Sprawdź i daj znać. Możliwe, że rezonans wpływa na pracę ramienia tak niekorzystnie, że objawia się to w taki sposób. Miałem podobną sytuację, ale nie do końca można było to nazwać sprzężeniem. Problemem było ustawienie, a raczej izolacja sprzętu. Ciekaw jestem jak będzie u Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 21 listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 listopada 2014 Może mylę się ale stawiam, że to nie pomoże, no chyba, że postawi gramofon w innym pomieszczeniu.Miałem kiedyś podobny problem, po wymianie wkładki (całkiem przypadkowo) temat sam rozwiązał się.Sam jestem ciekaw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 listopada 2014 Cytat temat sam rozwiązał się. Po przestawieniu/izolacji gramofonu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 21 listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 listopada 2014 Cytat Cytat temat sam rozwiązał się. Po przestawieniu/izolacji gramofonu ? Nie, po wymianie wkładki na inną. Teraz jak o tym myślę to mogłem być bardziej dociekliwy i wstawić ją do drugiego gramofonu aby zweryfikować swoją teorię ale tego nie zrobiłem i wkładka poszła do kosza. Dla kolegi lepiej/taniej byłoby gdybyś Ty miał rację Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 listopada 2014 No tak, wymiana wkładki może wiele zmienić. Jednak w takim przypadku warto byłoby ponownie ją skalibrować w celu sprawdzenia. Zmienić zawsze się zdąży, no i faktycznie będzie taniej . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 27 listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 listopada 2014 Trafiłem z diagnozą czy nie ? Cholercia, ta niepewność mnie wykańcza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losdios Napisano 28 listopada 2014 Udostępnij Napisano 28 listopada 2014 myślę ze powinno działać jak pomajstrujesz trochę przy tym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 28 listopada 2014 Udostępnij Napisano 28 listopada 2014 Niezmiernie cenna uwaga. Że nikt o tym wcześniej nie pomyślał ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 28 listopada 2014 Udostępnij Napisano 28 listopada 2014 Cytat myślę ze powinno działać jak pomajstrujesz trochę przy tym losdiosA najlepiej jeszcze igłę z wkładki wyjąć i dać do blacharza by ją wyklepał niedziell1Sprawdzałeś, czy wtyczka w gniazdku w obu sprzętach jest podpięta tak samo?Może spróbuj jeszcze włożyć odwrotnie wtyczkę (zakładam, że przynajmniej jedna z nich jest "cienka" i można ją włożyć do gniazdka na dwa sposoby...).Pisałeś, że uziemienie jest OK - myślisz o połączeniu gramofonu ze wzmacniaczem czy ogólnie o zasilaniu?Kable połączeniowe masz dobre?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 29 listopada 2014 Udostępnij Napisano 29 listopada 2014 Cytat losdiosA najlepiej jeszcze igłę z wkładki wyjąć i dać do blacharza by ją wyklepał Hahaha, Rzemieślnik Specjalista w zakresie Blacharka Gramofonowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts