Norweski Zomowiec Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Tylko jeden głośnik tak ma..napisał, że wysłał 100% sprawnea to, że pyrczy, to może być zdecentrowany głośnik, bo kurier upuścił paczkęteraz nie wiem.. iść do serwisu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Jasne, najlepiej zwalić na kuriera. Paczka miała jakieś ślady upuszczenia albo coś było połamane w środku (jakieś styropiany)?Próbuj zwrócić kolumny sprzedającemu, jeśli twierdzi, ze to wina kuriera, niech on wnosi o odszkodowanie. I tak wysyłający musi to zrobić. Możesz też zapytać, czy zwróci za serwis jeśli się okaże, że to nie wina upadku, ale wcześniejszego złego traktowania kolumn, poprzez zbyt głośne granie albo inna przyczyna która wyklucza upadek.Najlepiej ciśnij jednak o zwrot pieniędzy a Ty zwracasz kolumny. W razie czego postrasz wystawieniem mu negatywa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Dokładnie. Jeżeli paczka nie miała śladów uszkodzenia, to znaczy, że sprzedał Ci niesprawne kolumny i dobrze o tym wie. Póki co, według opisu, to zapłaciłeś za sprawny sprzęt, a otrzymałeś uszkodzony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norweski Zomowiec Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Kolumny wyglądały dobrze zapakowane... nie było pękniętych styropianów. Postaram się z nim jeszcze popisać. Z tym serwisem, to ile to może kosztować? tzw. regeneracja głośnika / wycentrowanie głośnika? bo tam coś haczy, gdy naciskam głośnik...mógłbym nawet kupić 2 taki głośnik, ale nigdzie nie ma takiegoAha.. napisał, żeby odkręcić głośnik i zobaczyc czy nie jest "zdecentrowany przez kurierano i tak zrobiłem... własnie.. gdy odkręciłem, to może nie przyjąć teraz tych kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 No co Ty. Skoro kartony były całe, to znaczy, że kolumny wyszły od niego w takim stanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norweski Zomowiec Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 To pisać o kasę za serwis? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Albo zwrot kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Z tym może być problem. Na razie poczekaj na odzew sprzedającego. Bądź zdecydowany. Tak jak pisze Ziewluwid, domagaj się zwrotu.A co to może być, nie wiadomo. Może pierdółka, na przykład kabel trze o membranę albo reż poważniejsza sprawa.Głośniki wymienia się na ogół parami i na oryginalne. Wszystko inne to półśrodki.Na razie nic z tym nie rób, nie rozkręcaj, bo Ci sprzedający napisze, że Ty grzebałeś i nie przyjmie. Chyba, ze po cichu rozkręcisz głośnik i zobaczysz, czy to nie jakaś drobnostka, którą nawet Ty mógłbyś usunąć. Ale jak chcesz, nie namawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norweski Zomowiec Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 OKA ile może kosztować serwis tego głośnika? bo kolumny są naprawdę fajne... szkoda mi ich oddawać, i czekać na zwrot kasyale za serwis niech zapłaci Cytat Na razie nic z tym nie rób, nie rozkręcaj, bo Ci sprzedający napisze, że Ty grzebałeś i nie przyjmie Cytat Aha.. napisał, żeby odkręcić głośnik i zobaczyc czy nie jest "zdecentrowany przez kurierano i tak zrobiłem... własnie.. gdy odkręciłem, to może nie przyjąć teraz tych kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Według mnie to jest to problem z cewką, albo z odklejonym zawieszeniem dolnym. może to być też ocierający się przewód, ale nie musi być tak pozytywnie. Możesz rozkręcić kolumnę, ale bardzo ostrożnie, nie pozostawiając po tym śladów. Możesz być posądzony o uszkodzenie kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Jak pisałem, to zależy co jest uszkodzone, co będzie robione. Sama robocizna pewnie minimum 50 zł. A jeśli by wymiana głośników na oryginalne, to może przekroczyć cenę zakupu tych kolumn przez Ciebie. Bo takich głośników mogą nie mieć i dopiero sprowadzać z Anglii, jeśli firma jeszcze takimi dysponuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norweski Zomowiec Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Wiesz.. sam sprzedający napisał, żeby odkręcić, i sprawdzićtak zrobiłem, i "coś" ociera, gdy włączę bas. Poruszam membraną góra-dól, to coś ociera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Zapłaciłeś za nie ok. 450 zł z tego co pamiętam. A za 500 zł znajdziesz takie sprawne. Nie wiem, czy jest sens to naprawiać. Wymienić głośnik jak najbardziej, ale jak pisze F1angel, to może okazać się kompletnie nieopłacalne.Gdzie ociera ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norweski Zomowiec Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 U mnie w mieście jest firma, która chwali się naprawą głośników domowych, samochodowych itp. rzeczach. 50zł to nie jest majątek, aby tą usterkę zlikwidować - a może to tylko kabelek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Wykręciłeś już głośnik ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norweski Zomowiec Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Napisał zeby tak zrobić, to tak zrobiłem. Jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 No to ocierający się kabelek byś zauważył. Zawieszenie całe ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norweski Zomowiec Napisano 9 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Zawieszenie wygląda na całe. Nie ma odklejonych części itp. Jak poruszam góra-dól, to coś ociera - jakby ścianka o cośdelikatnie ociera, ale ociera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Cewka może ocierać w szczelinie, częsta przypadłość pojawiająca się czasami np. po skatowaniu kolumn (oczywiście nie musiało tak być, ale mogło). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norweski Zomowiec Napisano 9 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 No nic.. jutro idę do tego serwisu, i zapytam o naprawienie tego. Jeżeli cena nie będzie kolosalna, to zostawię do naprawy - a kasę będą ciągnąć od sprzedającego. Lub napiszę do niego - albo płaci za serwis, albo zwracam mu głośniki, a on kasę, i niech się biję z kurierem o uszkodzenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 9 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 W serwisie mogą coś więcej powiedzieć co się stało. Faktycznie głośnik mógł się zdecentrować jeśli kurier rzucił paczką. Masa magnesu może zdeformować blaszany kosz. Głośniki mogły być kiedyś przeciążone. Drut nawojowy mógł się wtedy odspoić od karkasu. A trzecia możliwość to to że cewki lub tylko jedna cewka mogły być wymieniane. Jeśli przy wymianie cewka nie została dobrze ustawiona, będzie taki efekt. Jeśli na paczce nie było informacji że wymaga ostrożnego traktowania, wina jest po stronie wysyłającego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norweski Zomowiec Napisano 9 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Byłem u Serwisanta. Powiedział, że to nie wina przesuniętej cewki, tylko "padającego doprowadzenia". Mówił, że też są takie obiawy, że jakby ociera, bo gdy przesuwał w sklepie membraną, to nie ocierało. Ociera po bassie.koszt naprawy, to 30zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 9 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 I co z naprawą ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norweski Zomowiec Napisano 9 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Tak jak napisałemZostawiłem u niego ten głośnik, i mam zadzwonić o około 13 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 9 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Po naprawie przekonasz się jak będą grały. Napisz czy pomogła.Wcześniej nie napisałeś że zostawiłeś głośnik w serwisie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts