Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam mam spory problem zakupilem niedawno nowy telewizor a LG model 50LB650V. Posiadam wzmacniacz Pioneer A405R i dodatkowy segment odtwarzacz plyt cd PD-S705 no i jak w temacie chce polaczyc telewzior i wzmacniacz razem tyle ze polaczenie chinch na chinch nie działa próbowałem tez maly Jack na chinch w tedy działa ale jakość dźwięku jest wręcz zenujaca i chciałbym polaczyc oba zestawy za pomocą kabla optycznego ale tu rodzi sie pytanie gdyż w wzmacniaczu nie widzę tego wejścia natomias w segmencie odtwarzacza to wejście sie znajduje i teraz pytanie czy jest taka opcja ze podlacze optyka odtwarzacz CD z telewizorem i odtwarzaczem przekieruje dźwięk na wzmacniacz ? Jezeli cos jest nieskladnie lub co najmniej dziwnie wytlumaczone piszcie poprawie. Pisze na Tel i niestety wszystko leci w jednej lini
Napisano
A powiedz mi będzie widoczna poprawa tzn taka ze będzie chociaż bass i dźwięk nie będzie jakby za "ściany" ? Bo wydać 130zl i będę miał dźwięk jak w przypadku Jack na chinch to bez sensu druga sprawa posiadam dwa głośniki POLARIS 700

Napisano
Wyjście słuchwkowe tv i kabelek minijack/2rca do wzmacniacza to średniej jakości rozwiązanie, podobnie jak próba wyciągnięcia sygnału audio z eurozłacza ( są takie pomysły). Wspomnany DAC daje przyjemny dźwięk, dobrej jakości, pozbawiony technicznego plastikowego nalotu, nabiera pewnej gęstości i plastyczności.