Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Mam prośbę o pomoc. Jaki wzmacniacz byście polecili do kolumn Paradigm 3v3. Odtwarzacza docelowego jeszcze nie mam i będę go kupował dopiero po zakupie wzmacniacza (brak funduszy). Na razie jako napęd będzie grało dvd Sony DVP-N300. Na wzmacniacz używany chceprzeznaczyć max 400zł i zdaje sobie sprawę że za tą kwotę rewelacji nie będzie ale może choc coś przyzwoitego się znajdzie
Napisano
Ten Fine Arts, jest przecież niemal identyczny jak Marantz PM-80 Albo Philips FA-960 tylko w innym "ubranku". I nie tak drogi.
Może też być jakiś Rotel jeśli ma być dynamicznie, ostrzej. Ale Paradigm może dać Ci trochę po uszach wysokimi tonami.
No chyba, że wolisz dźwięk miększy, łagodniejszy w wysokich tonach, to szukaj starszego NADa "czterocyfrowego" (np.3240 PE), albo TEACa. Gdybyś cudem znalazł Pro-Ject 7AMP, to też polecam.

A do jakiej muzyki to ma być? W sumie zakładając nowy temat trzeba pisać porządnie pierwszy post, oto przykład:
http://forum.audio.com.pl/Jaki-wybrac-sprz...DL4-t40922.html
Bo inaczej, to trzeba szukać Twoich starszych wątków i dopiero doczytać ważne informacje.
Napisano
Przepraszam za nieścisłości. Słucham głównie rocka lat 70,80,90tych - Metallica, Guns N Roses, Queen, Pink Floyd. Zależymi na ciepłym brzmieniu z fajnym basem. Na razie mam to podpięte do amolitunera Pioneer VSX-916 ale chce to wrzucic na osobny zestaw niz kino domowe. I jescze jedno pytanie... teraz szukam wzmacniacza ale w nastepnej kolejnosci bede szukał odtwarzacza CD (na razie brak kasy). Co ma większy wpływ na jakość? Tzn czy odczuje wiekszą różnice przy wymianie wzmacniacza i pozostawieniu na razie tego odtwarzacza dvd sony czy gdybym kupił CDek a wzmacniacz później?