maciej_a Napisano 18 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2015 Mam prośbę o pomoc. Jaki wzmacniacz byście polecili do kolumn Paradigm 3v3. Odtwarzacza docelowego jeszcze nie mam i będę go kupował dopiero po zakupie wzmacniacza (brak funduszy). Na razie jako napęd będzie grało dvd Sony DVP-N300. Na wzmacniacz używany chceprzeznaczyć max 400zł i zdaje sobie sprawę że za tą kwotę rewelacji nie będzie ale może choc coś przyzwoitego się znajdzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2015 Cześć.Proponuję ten wzmacniacz :http://allegro.pl/grundig-fine-arts-v3-2x1...5003858767.html [ GRUNDIG FINE ARTS V3 ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej_a Napisano 18 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2015 nie znam całkowicie tych wzmacniaczy. Ogólnie to szczerze mowiąc dopiero tu usłyszałem o takim sprzęcie. A cos z Denona, Marantza lub Onkyo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2015 W tej cenie, trudno znaleźć lepszy wzmacniacz. Jest coś konkretnego, co budzi Twoje podejrzenia, co do tego wzmacniacza ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 18 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2015 Posiadam ten wzmacniacz i osobiście go polecam. Nie masz się czego obawiać. W tych cenach niczego lepszego nie dostaniesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2015 Tylko nie pisz, że wygląd Ci nie odpowiada ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej_a Napisano 18 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2015 a mi ktoś podpowiadał ze lepszego niż Marantz PM-55SE nie dostanewięc to chyba kwestia gustu i doświadczen ze sprzetem. Pytałem o inne dlatego ze mam upatrzone 2 CD i jeden to Marantz a drugi Denon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibson Napisano 18 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2015 Cytat więc to chyba kwestia gustu i doświadczen ze sprzetem. Jest jeszcze parę innych możliwości: mniejsze osłuchanie albo lenistwo userów udzielających zdawkowych rad na innych forach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 18 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2015 Ten Fine Arts, jest przecież niemal identyczny jak Marantz PM-80 Albo Philips FA-960 tylko w innym "ubranku". I nie tak drogi. Może też być jakiś Rotel jeśli ma być dynamicznie, ostrzej. Ale Paradigm może dać Ci trochę po uszach wysokimi tonami.No chyba, że wolisz dźwięk miększy, łagodniejszy w wysokich tonach, to szukaj starszego NADa "czterocyfrowego" (np.3240 PE), albo TEACa. Gdybyś cudem znalazł Pro-Ject 7AMP, to też polecam. A do jakiej muzyki to ma być? W sumie zakładając nowy temat trzeba pisać porządnie pierwszy post, oto przykład:http://forum.audio.com.pl/Jaki-wybrac-sprz...DL4-t40922.htmlBo inaczej, to trzeba szukać Twoich starszych wątków i dopiero doczytać ważne informacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej_a Napisano 18 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2015 Przepraszam za nieścisłości. Słucham głównie rocka lat 70,80,90tych - Metallica, Guns N Roses, Queen, Pink Floyd. Zależymi na ciepłym brzmieniu z fajnym basem. Na razie mam to podpięte do amolitunera Pioneer VSX-916 ale chce to wrzucic na osobny zestaw niz kino domowe. I jescze jedno pytanie... teraz szukam wzmacniacza ale w nastepnej kolejnosci bede szukał odtwarzacza CD (na razie brak kasy). Co ma większy wpływ na jakość? Tzn czy odczuje wiekszą różnice przy wymianie wzmacniacza i pozostawieniu na razie tego odtwarzacza dvd sony czy gdybym kupił CDek a wzmacniacz później? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 19 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2015 Zdecydowanie najpierw wymień wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts