maciej_a #1 Napisano 18 stycznia 2015 Mam prośbę o pomoc. Jaki wzmacniacz byście polecili do kolumn Paradigm 3v3. Odtwarzacza docelowego jeszcze nie mam i będę go kupował dopiero po zakupie wzmacniacza (brak funduszy). Na razie jako napęd będzie grało dvd Sony DVP-N300. Na wzmacniacz używany chceprzeznaczyć max 400zł i zdaje sobie sprawę że za tą kwotę rewelacji nie będzie ale może choc coś przyzwoitego się znajdzie Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zieluwid #2 Napisano 18 stycznia 2015 Cześć.Proponuję ten wzmacniacz :http://allegro.pl/grundig-fine-arts-v3-2x1...5003858767.html [ GRUNDIG FINE ARTS V3 ] Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maciej_a #3 Napisano 18 stycznia 2015 nie znam całkowicie tych wzmacniaczy. Ogólnie to szczerze mowiąc dopiero tu usłyszałem o takim sprzęcie. A cos z Denona, Marantza lub Onkyo? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zieluwid #4 Napisano 18 stycznia 2015 W tej cenie, trudno znaleźć lepszy wzmacniacz. Jest coś konkretnego, co budzi Twoje podejrzenia, co do tego wzmacniacza ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Celdur #5 Napisano 18 stycznia 2015 Posiadam ten wzmacniacz i osobiście go polecam. Nie masz się czego obawiać. W tych cenach niczego lepszego nie dostaniesz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zieluwid #6 Napisano 18 stycznia 2015 Tylko nie pisz, że wygląd Ci nie odpowiada ... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maciej_a #7 Napisano 18 stycznia 2015 a mi ktoś podpowiadał ze lepszego niż Marantz PM-55SE nie dostanewięc to chyba kwestia gustu i doświadczen ze sprzetem. Pytałem o inne dlatego ze mam upatrzone 2 CD i jeden to Marantz a drugi Denon Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gibson #8 Napisano 18 stycznia 2015 Cytat więc to chyba kwestia gustu i doświadczen ze sprzetem. Jest jeszcze parę innych możliwości: mniejsze osłuchanie albo lenistwo userów udzielających zdawkowych rad na innych forach. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #9 Napisano 18 stycznia 2015 Ten Fine Arts, jest przecież niemal identyczny jak Marantz PM-80 Albo Philips FA-960 tylko w innym "ubranku". I nie tak drogi. Może też być jakiś Rotel jeśli ma być dynamicznie, ostrzej. Ale Paradigm może dać Ci trochę po uszach wysokimi tonami.No chyba, że wolisz dźwięk miększy, łagodniejszy w wysokich tonach, to szukaj starszego NADa "czterocyfrowego" (np.3240 PE), albo TEACa. Gdybyś cudem znalazł Pro-Ject 7AMP, to też polecam. A do jakiej muzyki to ma być? W sumie zakładając nowy temat trzeba pisać porządnie pierwszy post, oto przykład:http://forum.audio.com.pl/Jaki-wybrac-sprz...DL4-t40922.htmlBo inaczej, to trzeba szukać Twoich starszych wątków i dopiero doczytać ważne informacje. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maciej_a #10 Napisano 18 stycznia 2015 Przepraszam za nieścisłości. Słucham głównie rocka lat 70,80,90tych - Metallica, Guns N Roses, Queen, Pink Floyd. Zależymi na ciepłym brzmieniu z fajnym basem. Na razie mam to podpięte do amolitunera Pioneer VSX-916 ale chce to wrzucic na osobny zestaw niz kino domowe. I jescze jedno pytanie... teraz szukam wzmacniacza ale w nastepnej kolejnosci bede szukał odtwarzacza CD (na razie brak kasy). Co ma większy wpływ na jakość? Tzn czy odczuje wiekszą różnice przy wymianie wzmacniacza i pozostawieniu na razie tego odtwarzacza dvd sony czy gdybym kupił CDek a wzmacniacz później? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #11 Napisano 19 stycznia 2015 Zdecydowanie najpierw wymień wzmacniacz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach