Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Miał ktoś z was przyjemność testować te wzmacniacze ? Szukam wiarygodnych testów tego sprzętu w sieci , ale nie mogę nic znaleźć. Był bym wdzięczny za podzielenie się doświadczeniami, ewentualnie link to testu.
Napisano
AS 300 i as500 ma sporo testõw, a od modeli z tematu różni je właśnie wejście optyczne, za które płacisz dodatkowo ok. 400zł w modelach 301 , 501.
Wejścia cyfrowe mają też amplitunery stereo sieciowe jak rn301( nie polecam bo np model rs201 z którego się wywodzi szumi) ciekawa i sporo lepsza yamaha rn 500 bo to inna konstrukcja nawet wygląd inny od rn 301 .
Napisano
Yamaha as 301, 501
Z tego co wiem to są to nowe modele i dlatego brak jest testów. Wyposażono je w wbudowane DAC-i. Ale czy nie wprowadzono innych zmian nie był bym pewien. Wyższa cena to również kwestia nowości modelu. Dzięki temu starsze modele sprzedaje się taniej.
Napisano
Nowe modele A-S301, A-S501 i A-S701 oparte są na swoich protoplastach czyli A-S300, A-S500 i A-S700. Są wprowadzone pewne kosmetyczne zmiany we wzmacniaczach, natomiast podstawową różnicą jest całkiem przyzwoity przetwornik.
Napisz proszę więcej informacji, co oczekujesz po nowym wzmacniaczu, w jakiej konfiguracji będzie pracował (z jakimi kolumnami, jakim źródłem), w jak dużym pomieszczeniu odsłuchowym oraz Twoje preferencje brzmieniowe oraz gatunki zazwyczaj odsłuchiwanej muzyki.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Cytat

Yamaha as 301, 501
Z tego co wiem to są to nowe modele i dlatego brak jest testów. Wyposażono je w wbudowane DAC-i. Ale czy nie wprowadzono innych zmian nie był bym pewien. Wyższa cena to również kwestia nowości modelu. Dzięki temu starsze modele sprzedaje się taniej.

Napisano
Pomieszczenie około 28 m2 jednak z pół otwartą kuchnią +12 m2. Kolumny już posiadam Magnat Qantum 555. Słucham muzyki typu dance, pop plus kino domowe stereo. Potrzebowałbym dobrego wzmacniacza do tej muzyki jaki i odczuwalnego basu w kinie. Magnaty dobrze eksponują basy, stawiając je na pierwszym miejscu przed resztą pasma. Potrzebuje co najmniej 1 wejścia optycznego. Biorę pod uwagę te yamaszki, yamaha as500, pioneer a 30 + dac FiiO D07 http://allegro.pl/fiio-d07-konwerter-dac-p...4878055514.html , ewentualnie marantz pm 6005. Kolumny są 4, omowe, 160w jedank obawiam się czy Marantz pm 6005 je napędzi i czy wogóle nadaje się do tego typu muzyki. W gre również może wchodzić odtwarzacz sieciowy yamaha RN 500 jednak nie wiem jak dużego spadku jakości dźwięku mogę się spodziewać w porównaniu do typowego wzmacniacza zintegrowanego.
Napisano
Marantz 6004, czy 6005 ( z DAC) to zacny wzmacniacz i ja gdybym miał wybierać między A30, as500 nie zastanawoałbym się . Ma owszem ciut mniej mocy, niż tamte, co nie znaczy że za mało. W przeciętnym pokoju więcej niż wystarczająco i poradzi sobie i z większymi kolumnami niż quantumy 555. Dla mnie "pm"gra muzyklaniej i bardziej angażująco, ma lepszą głębię niz yamaha czy pioneer, jednak w muzyce gdzie rządzi rytm, szybkość yamaha as500, pioneer A30 sprawdzi się równie dobrze, a może i lepiej . Choć chyba równie ważne od rodzaju słuchanej muzyki, jest ważne jak ją lubimy odbierać i słyszeć.
Przecież na yamasze as 500 można równie dobrze ekscytować się jazzem, jak i death metalem, czy disco, a bas w kolumnach marki X jest równie ważny w muzyce poważnej jak i rocku.
Skoro rozpatrujesz marantza 6005 ( model z dac) to zamiast yamahy as500, pomyśl o as501 z wbudowanym dac'kiem i tak jest tańsza o 6005.
Napisano
Witam.Jestem tu nowy jakby co i być może nie w tym temacie piszę,ale mam problem.Zamieniam wzmacniacz Technics na Yamaha AX-530,gdyż gdzieś tam wyczytałem,że są dobre do''pociągnięcia''kolumn ALTON.No i mam problem,bo podpinam kable,podobnie jak w Technics i nie mam głosu z tv i decka.Radio amplituner działa ale nie na wejściu TUNER tylko ACCESSORY RECEIVE.Jak podłącze tv przez chinche do PHONO to coś tam słychać,ale dopiero jak dam na full,a w opcji video/aux nie prawie nie słychać.Aha cd działa normalnie.Deck niestety też nie.Generalnie wszystko to na czym śmigał technics SU-F500M2 na nowym się nie sprawdza.Macie jakieś pomysły,bo jednak zielony jestem.
Wszystko już ok:)