klimek Napisano 15 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2015 OK. Jak wszystko poskładam do kupy i ustalę ustawienie głośników to wrzucę fotki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 9 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2015 Trochę mi to zajęło, znaczy, większość zrobiłem już po nie całym tygodniu, jednak do dziś borykam się z jednym problemem.Najpierw zdjęcie głośników:Mój problem polega na tym, że przy takim podpięciu:ZdjęcieMam mocno zniekształcony dźwięk(nagranie). Na początku myślałem, że to kwestia kabla(mini-jack do duży jack), ale dzisiaj w końcu miałem trochę czasu i po podpięci konsoli w to wejście na zdjęciu kablem 2xRCA do duży jack, miałem znowu to samo. Co może być problemem? Czy źle podpinam? A może coś z mikserem? Zauważę tylko, że dzieje się to na każdym wejściu. Jedyna opcja jak mi się udało posłuchać muzyki, to wpięcie 2xRCA w mikser i na duży jack do laptopa. Jednak jest to niewygodne.Pomożecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 maja 2015 Udostępnij Napisano 9 maja 2015 Ciężko mi stwierdzić po tym nagraniu. To nagranie prosto ze źródła, czy z telefonu ?Chodzi kołysanie dźwięku, czy o jego płytkość i suchość ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 9 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2015 Tak jakby powycinało i spłyciło znaczną część dźwięku. Nagranie jest zrobione telefonem ustawionym przed głośnikiem. Brzmi to identycznie prawie jak na nagraniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 maja 2015 Udostępnij Napisano 9 maja 2015 A sprawdzałeś jakość w podłączeniu komputera bezpośrednio pod monitory ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 9 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2015 Tak. Zanim kupiłem mikser, to słuchałem podpiąwszy bezpośrednio komputer tym kablem(2xRCA - duży jack) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 maja 2015 Udostępnij Napisano 9 maja 2015 No i jak było ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 9 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2015 Wszystko grało jak należy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 maja 2015 Udostępnij Napisano 9 maja 2015 To znaczy, że trzeba szukać problemu w okablowaniu, albo Twoim mixerze. A wcześniej podłączałeś z kompa na tych kablach, co teraz używasz w mixerze ? Czy na innych ? Chociaż ja bym stawiał albo na mixser, albo na poprawność podłączenia.Skąd sterujesz głośnością ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 9 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2015 Te same kable. Ustawiam głośność dla kanału i główną(main). Jeżeli wpinam sie wejściem rca to tylko main. Ten sam efekt jest kiedy wpinam sie do wejścia liniowego na kanale 1 i taki sam jak wpinam sie w jedno z wejsc na kanałach 2/3 lub 4/5. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 maja 2015 Udostępnij Napisano 9 maja 2015 Kable masz dwie sztuki Jack 6.3 mono - RCA, tak ? Chodzi mi o mixer-monitory.A z kompa wychodzisz 3.5 jack (stereo)-rca, tak ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 10 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2015 Laptop podłączałem kablem mini-jack(adapter) na 2xRCA i grało. Po podpięciu tym samym kablem kontrolera(z kontrolera wychodzi 2xRCA na duży jack do miksera) wszystko sie chrzani.Z miksera wychodzą dwa kable jack-jack do monitorów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 10 maja 2015 Udostępnij Napisano 10 maja 2015 A jak podłączasz bez kontrolera, bezpośrednio do mixera, to gra ok ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 11 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2015 Gra dobrze tylko wtedy jak podpinam sie w te wejścia RCA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 11 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2015 Powiedziałbym, że problem tkwi w tym, że nie mam kabla wpinanego do miksera na dwa jacki tylko na jednego stereo, gdyby nie to, że na pojedynczym wejściu liniowym(1) mam to samo... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 maja 2015 Udostępnij Napisano 11 maja 2015 Jak jack stereo ??? Takim tylko wyprowadzasz sygnał z laptopa (chyba, ze masz sygnał wyprowadzony do Dac'a przez usb). Reszta idzie przez jacki mono, lub rca.Żadne stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 12 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2015 Mój błąd. Ale i tak na pierwszej linii wszystko powinno być ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 12 maja 2015 Udostępnij Napisano 12 maja 2015 A masz może jakiś pojedynczy kabel jack-cinch ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 12 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2015 Nie. Ale kupie przepinki chinch jack i spróbuje podpiąć. Jak nie zadziała to zareklamuje mikser i moze to rozwiąże problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 12 maja 2015 Udostępnij Napisano 12 maja 2015 Chodzi mi o to, żeby sygnał był poprowadzony osobno na każdy kanał w mono, a nie stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 12 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2015 Problem częściowo rozwiązany:Gdy w liceum zajmowałem sie dźwiękiem na imprezach szkolnych miałem do użytku mixer soundcraft EPM 12, ktory miał dodatkowe dwa wejścia stereo. Ten mixer ma tylko mikrofonowe. Czyli "prąd się nie zgadza". Teraz jest kolejny problem, bo wychodzi na to, że ten mikser jest w stanie obsłużyć tylko laptopa lub tylko konsole i to tylko z regulacją głośności przez main. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 12 maja 2015 Udostępnij Napisano 12 maja 2015 Możesz podać model tego mixera ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 12 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2015 Behringer Eurorack UB502 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 13 maja 2015 Udostępnij Napisano 13 maja 2015 No tak, zapomniałem. Tutaj masz film z objaśnieniem jak, co i gdzie podłączyć :https://www.youtube.com/watch?v=KsPaWgCUm2E [ Introduction to Behringer Xenyx 502 ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 13 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 maja 2015 Czyli musiałem sie z nim nie zrozumieć, bo ja miałem taki pomysł a on powiedział, że to nie pójdzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts