arti Napisano 24 marca 2015 Udostępnij Napisano 24 marca 2015 Cytat Znalazłem dwie kolejne w miare ciekawe oferty(tym razem samo KRK):1. KRK RP5 G2 - 750zł2. KRK RP6 G2 - 800zł - niestety uszkodzone, i tu pytanie opłaca się ryzykować? Jezeli stan tych pierwszych jest taki jak opisuje sprzedawca, to za troche wiecej niz cena jednej kolumny masz dwie, wiec oferta jest jak najbardziej do przyjecia. Co chodzi o kupowanie uszkodzonych kolumn lub innych urzadzen, to osobiscie bym w to nie wchodzil. Czasami wszystkie koszty sa zblizone do zakupu uzywanych w bardzo dobrym stanie, wiec gra nie jest warta swieczki... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 24 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2015 Cholera, mam pecha, ktoś je właśnie podkupił -,- Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 24 marca 2015 Udostępnij Napisano 24 marca 2015 Uszkodzone sobie daruj. Może być uszkodzony wzmacniacz, lub głośnik. Jeżeli wzmacniacz jeszcze można naprawić, to z głośnikiem możesz mieć problem. Koszty wymiany mogą być wysokie i bedzie się to mijać z celem. Jak kupować kolumny, to sprawne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 1 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2015 Odświeżę trochę temat Znalazłem taką ofertę(która zresztą była tu wcześniej podrzucana). Poprosiłem sprzedającego o zdjęcia membran, żeby sprawdzić dokładniej w jakim stanie są. I tu mam pytanie, czy takie coś(w czerwonym kółku na zdjęciu) jest czymś czym trzeba się przejmować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 1 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2015 Jeszcze nie widziałem takich Rokitów z czarnymi membranami. A co do samego głośnika, to trudno powiedzieć. Ogólnie ten głośnik wyglada jak klejony. A co sprzedający na to ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 1 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2015 On nic jeszcze, bo nie pytałem, chciałem najpierw wiedzieć czy to coś czym warto się przejmować. Napisał w ogłoszeniu, że przemalował je na czarno(wpływa czy nie wpływa?) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 1 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2015 Po co przemalował ? Kto robi takie rzeczy ? Z pewnością ktoś kto albo chce coś zamaskować, albo nie dba o sprzęt. Osobiście nie kupiłbym takich kolumn. A ile za nie chce ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 1 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2015 Dawałem link 850 do negocjacji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 1 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2015 Daj sobie z nimi spokój. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 1 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2015 Ok. Więc szukam innej oferty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 6 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2015 Co sądzicie o tym? KRK RP5 G3może o 200 złotych więcej niż planowałem, ale nowsza generacja i na gwarancji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 6 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2015 Kolumny uzywane kilka tygodni, na gwarancji do XI.16r. Nowszy model a drozsze tylko o pare zlotych od tych co patrzyles wczesniej. Wszystko przemawia za tym aby je kupic. Przynajmniej ja bym tak zrobil. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 6 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2015 A ja miałem styczność z Rokitami 5 i akurat tych bym nie kupił. Nie wiem dlaczego tak się uparłeś akurat na te monitory, może kierujesz się wyglądem tych kolumn.Miałeś do wyboru dużo lepsze Mackie za 600, a potem 500 zł i nie kupiłeś. Ciśniesz w stronę KRK, nawet jak były dostępne uszkodzone, a potem inne z pomalowanymi głośnikami na czarno.A nie zastanawiało Cię dlaczego ktoś kupuje takie monitory nowe i sprzedaje po kilku tygodniach ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 7 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2015 Nad Mackie za 600 się jeszcze zastanawiałem, ponieważ rozmawiałem z kolegą, który na codzień zajmuje się realizacją dźwięku i polecił mi raczej KRK, gdy cena spadła do 500 już było po ptokach, ktoś kupił zanim zobaczyłem aukcję(pisałem już o tym). Nad uszkodzonymi sie zastanawiałem, bo były tanie jak barszcz, a naprawa potencjalnie nie droga. Pomalowane były w optymalnej cenie, więc naturalnie także je wziąłem pod uwagę. Nie zastanawiałem się nad tym czemu ktoś sprzedaje. Napisał, że już mu nie potrzebne, niektórzy mogą sobie na to pozwolić - nie wnikam. Skupiam sie dodatkowo na KRK, ponieważ tylko je aktualnie widzę na Allegro lub olx, bo oferty 600 zł za jeden monitor używany nie biorę pod uwagę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2015 Kupisz co będziesz uważał za stosowne. Jeżeli jeszcze brałbyś pod uwagę coś poza KRK, to MR5 jest znów dostępne na Allegro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 7 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2015 Wiem. Wspomniałem wlasnie o nim... Według nazwy i zdjęć jest to jedna sztuka na licytacji od 600 zł...Edit: napisałem sie dopytać. To jest para. Więc chyba wezmę mackie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2015 W opisie jest podane że jest to para. Nikt nie kupiłby używanych w cenie nowych. Uważam, że powinieneś zapytać sprzedającego o cenę kup teraz, może uda sie wyrwać za 600 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 10 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2015 Nadeszła ta chwila, dzisiaj doszły do mnie monitory Mackie MR5. Zapłaciłem za nie 720zł(z wysyłką).To przejdźmy do kolejnego punktu, jaką kartę graficzną do tego zestawu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 10 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2015 Usunąłem .No to fajnie, że jednak się zdecydowałeś. Podłączałeś je, sprawdzałeś, zadowolony jesteś ?Do czego ta karta ma Ci służyć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 10 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2015 Sprawdzałem, działają, rzeczywiście bas mają lepszy od KRK(pomimo, że słuchałem ich już jakiś czas temu).Potrzebuję zrobić tak, żebym tych monitorów mógł użyć do konsoli i do laptopa(nie koniecznie jednocześnie). Z laptopa mam wyjście mini jack, z konsoli 2xRCA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 10 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2015 No mówiłem Ci, ja porównywałem je przy zakupie z KRK I Yamahą. Z resztą mam je do dziś. Cieszę się że się nie rozczarowałeś. Co do podłączenia, to rozumiem, że chcesz przełączać te źródła w zależności z którego będziesz słuchał ?Inaczej przydałby Ci się jakiś bardzo prosty mixer, lub przedwzmacniacz, aby podłączyć oba źródła jednocześnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 10 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2015 Cytat Co do podłączenia, to rozumiem, że chcesz przełączać te źródła w zależności z którego będziesz słuchał ? Tak, o to mi chodzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 10 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2015 Posłuchaj, ja w tym momencie nie mogę sobie przypomnieć, ale wydaje mi się że kiedyś Jacek75 (mogę się mylić, ale napisz do niego i zapytaj) podał link do prostego urządzenia podobnego funkcyjnie do Mackie Knob. Oczywiście była to prosta, tania wersja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 10 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2015 Poczytałem i poszukałem co nieco i znalazłem coś takiego(linki tak tylko żeby się zorientować o co chodzi):E-Mu 0204 USBSM Pro Audio Mpatch 2Presonus HP4był jeszcze Samson C-control, ale podobno ma kiepskie oceny, to nie dałem linka.Coś wartego uwagi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2015 SM, kiedyś zamówiłem studyjny przedwzmacniacz słuchawkowy tej firmy. Na zdjęciach wyglądał przyzwoicie. Kiedy przyszedł, rozpakowałem, spakowałem i odesłałem z powrotem. Wyglądało to gorzej niż badziew z chińskiego centrum. Ten wygląda nieźle i ma wszystko co potrzeba.Presonus to wzmacniacz słuchawkowy, ma też wyjście na monitory. Nawet możliwy w porównaniu do SM, którego wtedy kupiłem.A E-mu to interfejs, więc nie wiem czy potrzebujesz też wejścia na mikrofon ? To może jakiś mixer ?W sumie to wszystkie trzy urządzenia mogą być, nie wiem ktore powinieneś wybrać, bo nie wiem jakie funkcje jeszcze będą Ci potrzebne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts