pytol Napisano 2 marca 2015 Udostępnij Napisano 2 marca 2015 Witam,prośba o pomoc w wyborze głośników do kina domowego.Posiadam amplituner HK AVR 460 i subwoofer REL. Wcześniej testowałem kino Tonsil Siesta i teraz szukam czegoś lepszego.Całość wykorzystywana będzie w pomieszczeniu 5x4m tylko, że z otwartą kuchnią ok 6mkw. Myślałem o JBL ES90 lub malutkich Bose, jestem otwarty na propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alex2306 Napisano 5 marca 2015 Udostępnij Napisano 5 marca 2015 Malutkie BOSE zostaw dla "koneserów designu" i nie idź tą drogą. Fajny amplitunerek HK wymaga naprawdę ciekawych głośników i warto się przed ich zakupem troche pogimnastykować. JBL ES90 to ciekawy zestaw - ale zobacz też wyższy model ES100. Mają 25 calowe głośniki basowe co może mieć dość duże znaczenie przy twojej otwartej kuchni. Powinny wspomóc subwoofer, który i przy tylko tym wymiarze pokoju powinien mieć 100 150 W. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 8 marca 2015 Udostępnij Napisano 8 marca 2015 Słyszałem ten amplituner z kolumnami Dali Lektor. Moim zdaniem współgrają rewelacyjnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 marca 2015 Udostępnij Napisano 8 marca 2015 Cytat JBL ES90 to ciekawy zestaw - ale zobacz też wyższy model ES100. Mają 25 calowe głośniki basowe co może mieć dość duże znaczenie przy twojej otwartej kuchni. Powinny wspomóc subwoofer, który i przy tylko tym wymiarze pokoju powinien mieć 100 150 W. Przede wszystkim to ES100 będą za duże jak na taką powierzchnię, poza tym głośniki niskotonowe w tych kolumnach mają 25cm a nie 25 cali.Tutaj powinny wystarczyć 80ES (albo starszy i bardziej wyrównany model E80).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 marca 2015 Udostępnij Napisano 9 marca 2015 Witaj,Podaj proszę wykorzystanie Twojego systemu - czy to będzie tylko kino domowe, czy także muzyka, koncerty. Jeśli muzyka, to jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie. Cytat Witam,prośba o pomoc w wyborze głośników do kina domowego.Posiadam amplituner HK AVR 460 i subwoofer REL. Wcześniej testowałem kino Tonsil Siesta i teraz szukam czegoś lepszego.Całość wykorzystywana będzie w pomieszczeniu 5x4m tylko, że z otwartą kuchnią ok 6mkw. Myślałem o JBL ES90 lub malutkich Bose, jestem otwarty na propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytol Napisano 14 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2015 Oglądam sporo filmów w tym również koncertów takich jak: Queen, AC/DC, BeeGees, Red Hot Chili Peppers,Słyszałem jak grają Dali Ikon 6 mk2 i jestem pod dużym wrażeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts