Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,

prośba o pomoc w wyborze głośników do kina domowego.
Posiadam amplituner HK AVR 460 i subwoofer REL. Wcześniej testowałem kino Tonsil Siesta i teraz szukam czegoś lepszego.
Całość wykorzystywana będzie w pomieszczeniu 5x4m tylko, że z otwartą kuchnią ok 6mkw.

Myślałem o JBL ES90 lub malutkich Bose, jestem otwarty na propozycje.
Gość Alex2306
Napisano
Malutkie BOSE zostaw dla "koneserów designu" i nie idź tą drogą. Fajny amplitunerek HK wymaga naprawdę ciekawych głośników i warto się przed ich zakupem troche pogimnastykować. JBL ES90 to ciekawy zestaw - ale zobacz też wyższy model ES100. Mają 25 calowe głośniki basowe co może mieć dość duże znaczenie przy twojej otwartej kuchni. Powinny wspomóc subwoofer, który i przy tylko tym wymiarze pokoju powinien mieć 100 150 W. Pozdrawiam.
Napisano
Cytat

JBL ES90 to ciekawy zestaw - ale zobacz też wyższy model ES100. Mają 25 calowe głośniki basowe co może mieć dość duże znaczenie przy twojej otwartej kuchni. Powinny wspomóc subwoofer, który i przy tylko tym wymiarze pokoju powinien mieć 100 150 W.

Przede wszystkim to ES100 będą za duże jak na taką powierzchnię, poza tym głośniki niskotonowe w tych kolumnach mają 25cm a nie 25 cali.
Tutaj powinny wystarczyć 80ES (albo starszy i bardziej wyrównany model E80).

Pozdrawiam
Napisano
Witaj,
Podaj proszę wykorzystanie Twojego systemu - czy to będzie tylko kino domowe, czy także muzyka, koncerty. Jeśli muzyka, to jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie.

Cytat

Witam,

prośba o pomoc w wyborze głośników do kina domowego.
Posiadam amplituner HK AVR 460 i subwoofer REL. Wcześniej testowałem kino Tonsil Siesta i teraz szukam czegoś lepszego.
Całość wykorzystywana będzie w pomieszczeniu 5x4m tylko, że z otwartą kuchnią ok 6mkw.

Myślałem o JBL ES90 lub malutkich Bose, jestem otwarty na propozycje.

Napisano
Oglądam sporo filmów w tym również koncertów takich jak: Queen, AC/DC, BeeGees, Red Hot Chili Peppers,
Słyszałem jak grają Dali Ikon 6 mk2 i jestem pod dużym wrażeniem.