siedmil Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Witajcie,mam 20 letnią Diorę. Świetny sprzęt i z sentymentu chyba długo się go nie pozbędę, a jeśli kupię nowy, to będą stały obok siebie... Diora ma już swoje lata i liczę się z tym, że coś może w końcu przestać działać. Mam głośniki Tonsila, których raczej nic nie zastąpi. Przynajmniej nic, na co byłoby mnie stać.Szukam wzmacniacza i odtwarzacza CD do 2500 zł. Głównie do starego hard rocka, sporadycznie do elektroniki. Macie w zanadrzu coś ciekawego? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 na poczatek standartowe pytania: w jak duzym pomieszczeniu bedzie to grało, czy pomieszczenie jest akustycznie przygotowane czy niestety nie, czy komponenty maja byc nowe czy moga byc uzywane. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Chyba przeceniasz jakość kolumn Tonsila a nie doceniasz jakie kolumny a może nawet starczyłoby na elektronikę, można kupić za 2500 zł. Oczywiście używane, bo nowe, to będą może trochę lepsze. Choć czy warto tyle dawać za tak niewiele?Co do poprawy jakości dźwięku, to właśnie kolumny dałyby Ci najwięcej.A jakie to konkretnie modele Diory i jaki model kolumn Tonsila?Wiesz coś o swoich upodobaniach co do barwy, nasycenia, twardości, jasności dźwięku, itp? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Cześć.Odtwarzacz Cd za 2500 zł do takiego towarzystwa, to raczej bez sensu, wybacz szczerość. Nie wiem jakie masz te Tonsile, ale za 2500 złożysz używany cały zestaw lepszy od tego, który masz obecnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 17 marca 2015 Udostępnij Napisano 17 marca 2015 nadal nic nie wiemy o wielkości pomieszczenia a to jest bardzo istotne. w zanadrzu jest troche urzadzeń mieszczących się w Twoim budżecie.a Tonsile hmm.... uwierz mi że są do zastąpienia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 marca 2015 Udostępnij Napisano 17 marca 2015 Ja bym nawet powiedział, że koniecznie. No ale to zależy czy autor tematu dopuszcza taką możliwość. Jednak jeżeli priorytetem jest jak najlepsze brzmienie, to należałoby zdecydowanie wymienić kolumny na lepsze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 17 marca 2015 Udostępnij Napisano 17 marca 2015 Z tego zestawu, Diory, to paradokslanie najdoskonalszy jest odtwarzacz CD. Zdecydowanie więcej zyskasz zmieniając kolumny i wzmacniacz.Resztę czyli pewnie wzmacniacz, korektor, tuner, deck sprzedaj z kolumnami. Ile? Ile kto da 500-900zł dołóż te 2500zł i za 3-3,4 tys. kupisz świetne kolumny wzmacniacz, ( pewnie starczy też na cyfrowy tuner do kompletu, lub nawet nowocześniejsze CD skoro musisz) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 marca 2015 Udostępnij Napisano 17 marca 2015 Popieram. Powiem więcej, szkoda odtwarzacza CD za 2500 zł do takiego zestawu towarzyszącego, to jak kupić spinery do seicento. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 marca 2015 Udostępnij Napisano 26 marca 2015 Cytat ... szkoda odtwarzacza CD za 2500 zł do takiego zestawu towarzyszącego... Za 2500 to ma być odtwarzacz razem ze wzmacniaczem A poza tym - to na razie nie ma co pisać dalej, jak autorka wątku się nie odzywa.... i pewnie się nie odezwie, skoro (wbrew Regulaminowi) głównie reklamuje w swoich postach inne strony.Krótko mówiąc - na razie spam (ciekawe, czy tatuś kazał koleżance spamować???)Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 26 marca 2015 Udostępnij Napisano 26 marca 2015 Cytat i pewnie się nie odezwie, skoro (wbrew Regulaminowi) głównie reklamuje w swoich postach inne strony. Pewnie nie. Ta reklama musiała zostać dodana niedawno. Na początku jej nie było, zauważyłbym. I zapewne to było powodem rozpoczęcia wątku. Od pierwszego pytania zero reakcji. Zamykam temat Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts