Amator audio #1 Napisano 11 października 2015 Posiadam głośniki frontoweKEF Cresta 10-100W IMP 8Central KEF Cresta 10-120W IMP8Subwoofer aktywny KEF PSW 1000.2Mam zamiar podłączyć głośniki do tv za pomocą kabla optycznego.Wcześniej głośniki grały z amplitunerem VSX D810S ale niestety coś mu dolega i nie działa subwoofer ani central w żadnej z konfiguracji. Tylko stereo. Prawdopodobnie padł DPS , który kosztuje 500 zł. Chce kupić sam amplituner gdyż odtwarzam wszystko z tv. youtube itd... Chciałbym zakupić pioneer VSX 329 - ze względu na cenę. Nie wiem czy się nada?Jeżeli byłby za słaby to jestem w stanie wydać więcej. tylko czy się to opłaca? moje potrzeby , nie są wygórowane. Inne propozycje. Pioneer 529 ?Sony STR DH550?yamaha rx v447?denon avr x1000?Jeżeli miałbym wydać więcej i wybrać, któryś z tych sprzętów to dlaczego? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amator audio #2 Napisano 11 października 2015 Dodam jeszcze , że chodzi o kolumny KEF cresta 3. Podpowie ktoś? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #3 Napisano 11 października 2015 Szkoda że dopiero teraz piszesz że chodziło o Cresty 3.Kiedy pisałeć ze Cresta to wydawało się oczywiste ze to jest Cresta 1Do Cresty 3 wskazane są nieco mocniejsze wzmacniacze.Jeśli masz subwoofer można ustawić je jako małe kolumny i wtedy każdy sobie poradzi. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amator audio #4 Napisano 11 października 2015 No to jak bym mógł Cię prosić. Czy któryś z tych wzmacniaczy będzie optymalny?Pioneer 529 ?Sony STR DH550?yamaha rx v447?denon avr x1000?czy taka yamaha v447 wystarczy? wcześniej grało na pioneer VSX d810S 6x100W i łupało dobrze, yamaha ma 115W na kanał więc powinno grać tym bardziej przy zestawie 3.1.Zastanawiam się też nad YAMAHA HTR-2067 AMPLITUNER 5x135 W jak ten sprzęt się sprawuje ? jest w bdb cenie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #5 Napisano 11 października 2015 Sądzę ze każdy z nich się nadaje.To tylko kwestia tego co kto lubi.Jeśli lubisz żywsze brzmienie to te Yamachy sadzę ze mogą być.Tamta Yamaha z allegro rx-v567 była by najlepsza.http://allegro.pl/yamaha-rx-v567-pilot-oka...5719446300.htmlYAMAHA HTR-2067 to jakiś bardzo uproszczony model sprzedawany z tego co widzę w zestawach i ma moc podawaną jako 5x100W Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 12 października 2015 Witaj,2067 to bardzo prosty model. Zdecydowanie lepiej dołożyć do Yamahy serii 4 lub wspomnianego Denona X1000.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach