lauramuz Napisano 20 listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 listopada 2015 Na jakich utworach najlepiej przetestować bass? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 20 listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 listopada 2015 Na szantach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 20 listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 listopada 2015 Cytat przetestować bass? Bass najlepiej możesz przetestować na talerzu, najlepiej z kieliszkiem wina... ewentualnie na muzyce granej "do kotleta" Znajdź sobie w wyszukiwarce (lub w Wikipedii) jak wygląda bass...A jeżeli chodzi o sprawdzenie basu (niskich tonów), to zależy czego słuchasz i na jakim sprzęcie.Tak dokładniej to o co Ci chodzi?PozdrawiamPS. Zieluwid - BINGO! Byłeś pierwszy , ja równocześnie pisałem w dwóch tematach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 20 listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 listopada 2015 Pewnie o nic, w sumie nie warto pisać. Kolejny SPAMER z reklamą w profilu, jak dla mnie do śmietnika. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 21 listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 listopada 2015 Kolejny cwaniaczek. Ostatnio coraz ich więcej na forum. Trzeba to tępić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypkej Napisano 23 listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 listopada 2015 Basstronic - I love you Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lostert Napisano 23 listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 listopada 2015 Dobrze słychać bass w utworze U2 z 1993 roku Some Days Are Better Than Others. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 24 listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 listopada 2015 Cytat Dobrze słychać ... Jaki bass? Nic nie słychać Ryby nie mówią! PozdrawiamPS. Poprawiłem prawidłową nazwę niskich tonów w tytule wątku, bo jak widać niektórzy nie mogą zrozumieć tego, że w języku polskim prawidłowo pisze się "bas"!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xetras Napisano 30 listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 listopada 2015 Najpierw trzeba odsunąć ściany do tyłu i trochę na boki.Tak, żeby być co najmniej 4-9 metrów od bazy stereo.Kiedy już zauważycie różnicę między tym basem a pompowanym odbitym w ciasnych wnękach wtedy odnoście się do w/w i poniższych dygresyjek.Ten pierwszy jest swobodny, z eleganckim powietrzem.Zawieszony w przestrzeni - nie ściśnięty.Wg mnie [dla zwolenników leniwych basów - ale p r e p a r o w a n y c h - uwaga!]:Pink Floyd -Meddle.Konkretnie 1. kawałek- One Of These DaysPrawy bas- Gilmour, lewy- Waters, potem slide- Gilmour, breaki i preparowany wokal - Mason, powracający akord organowy - Wright--------Dla lubiących cięższą muzę:Polecam takie kapele jak Kobong lub Meshuggah Również bas tam odwala spory kawał roboty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts