Kuba 102 Napisano 22 stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2016 Witam ponownie pytanie odnośnie tych 5 kolumn Yamaha NS-F150 + NS-P150. Ktoś ma? Jak się sprawują? Czy do 15m2 starczą?I czy subwoofer Yamaha YST-SW 012 jest godny polecenia do tego zestawu?Pozdrawiam! I czekam na odpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2016 Witaj,pod względem mocy kolumny te spokojnie nagłośnią Twoje pomieszczenie, natomiast jest to zestaw zdecydowanie dedykowany do kina domowego, odsłuch muzyki będzie obarczony ogromnymi kompromisami. Podaj proszę, w jakiej konfiguracji zestaw będzie pracował (przede wszystkim jaki jest amplituner), jakie będzie wykorzystanie zestawu (filmy, koncerty, muzyka, gry, ...), jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie lubisz brzmienie oraz w jakim budżecie możemy się poruszać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2016 Witaj,W jakim budżecie szukasz kolumn? Czy mają to być kolumny do kina czy także do muzyki?Do 15 m zamiast subwoofera 012 proponował bym niewiele dołożyć i wybrać Magnat Sub 202A.Co do samych kolumn lepiej sprawdzą się Yamaha FS 160 set lub Heco Victa set. W razie pytań lub wycen zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba 102 Napisano 22 stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2016 Budżet koło 2000 zł pracowałoby to z amplitunerem Yamaha RX-V 371. Taki zestaw sprzedaje znajomy i dlatego chciałem się zorientować co i jak.Jakie muzyki słucham? To trudne pytanie gdyż praktycznie słucham każdej która wpada w ucho i jest sporo gatunków.Dla mnie ma być czyste brzmienie i pięknie wkomponowany bass nie to żeby okna wywalał tylko żeby był że tak ujmę użyty w odpowiednim momencie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba 102 Napisano 22 stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2016 A i jeszcze jedno, zastosowanie głównie gry i muzyka nieraz filmy.Chociaż najbardziej zależy mi na muzyce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2016 http://allegro.pl/heco-victa-ii-701-201-10...5919180238.htmlZdecydowanie lepsze od Yamahy 150Myślę że przy 15 metrach nie będziesz potrzebował suba. Chyba że chciałbyś go dołożyć to wtedy mniejsze 501 na front a do tego ekstra sub.Jeśli będziesz zainteresowany lub masz więcej pytań pozostaję do Twojej dyspozycji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts