Kuba 102 #1 Napisano 22 stycznia 2016 Witam ponownie pytanie odnośnie tych 5 kolumn Yamaha NS-F150 + NS-P150. Ktoś ma? Jak się sprawują? Czy do 15m2 starczą?I czy subwoofer Yamaha YST-SW 012 jest godny polecenia do tego zestawu?Pozdrawiam! I czekam na odpowiedzi Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 22 stycznia 2016 Witaj,pod względem mocy kolumny te spokojnie nagłośnią Twoje pomieszczenie, natomiast jest to zestaw zdecydowanie dedykowany do kina domowego, odsłuch muzyki będzie obarczony ogromnymi kompromisami. Podaj proszę, w jakiej konfiguracji zestaw będzie pracował (przede wszystkim jaki jest amplituner), jakie będzie wykorzystanie zestawu (filmy, koncerty, muzyka, gry, ...), jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie lubisz brzmienie oraz w jakim budżecie możemy się poruszać. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 22 stycznia 2016 Witaj,W jakim budżecie szukasz kolumn? Czy mają to być kolumny do kina czy także do muzyki?Do 15 m zamiast subwoofera 012 proponował bym niewiele dołożyć i wybrać Magnat Sub 202A.Co do samych kolumn lepiej sprawdzą się Yamaha FS 160 set lub Heco Victa set. W razie pytań lub wycen zapraszam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kuba 102 #4 Napisano 22 stycznia 2016 Budżet koło 2000 zł pracowałoby to z amplitunerem Yamaha RX-V 371. Taki zestaw sprzedaje znajomy i dlatego chciałem się zorientować co i jak.Jakie muzyki słucham? To trudne pytanie gdyż praktycznie słucham każdej która wpada w ucho i jest sporo gatunków.Dla mnie ma być czyste brzmienie i pięknie wkomponowany bass nie to żeby okna wywalał tylko żeby był że tak ujmę użyty w odpowiednim momencie Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kuba 102 #5 Napisano 22 stycznia 2016 A i jeszcze jedno, zastosowanie głównie gry i muzyka nieraz filmy.Chociaż najbardziej zależy mi na muzyce. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 24 stycznia 2016 http://allegro.pl/heco-victa-ii-701-201-10...5919180238.htmlZdecydowanie lepsze od Yamahy 150Myślę że przy 15 metrach nie będziesz potrzebował suba. Chyba że chciałbyś go dołożyć to wtedy mniejsze 501 na front a do tego ekstra sub.Jeśli będziesz zainteresowany lub masz więcej pytań pozostaję do Twojej dyspozycji. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach