Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
mam zamiar kupić system kina domowego (amplituner + głośniki) w kwocie do 2000 PLN. Zestaw byłby wykorzystywany do muzyki i filmów. Moje oczekiwania:
- system 5.1
- możliwość bezprzewodowego odtwarzania muzyki ze smartfona
- tylne głośniki najlepiej bezprzewodowe, choć niekoniecznie

Czy polecacie jakieś konkretne modele w tym przedziale cenowym?
Napisano
Witaj,

Niestety muszę być szczery. Budzet mały oczekiwania duże.
Tylnie głośniki bezprzewodowe - nie ma szans. Zapomnij o takim rozwiązaniu. Rozumiem że ktoś nakręcił Cie na system plastikowy (Samsung, LG, Sony) ale tam także bezprzewodowe głośniki nie są do końca bezprzewodowe.

Z nowych systemów Denon X520 + Eltaxy, Yamaha 479 + Pure Acoustic. Ewentualnie kolumienki Jamo 426 na podmianę.

W razie pytań zapraszam

Napisano
Nikt nie namówił mnie na zestaw LG czy Samsunga icon_smile.gif Wręcz chcę ich uniknąć i kupić osobno amplituner i jakieś sensowne kolumny. Powiedzmy, że temat amplitunera mamy z głowy. Pozostaje kwestia głośników 5.1 do 1200 zł. Czy poza tymi dwoma zestawami, które podałeś, te dwa też dawałyby rade:
Taga Harmony TAV-606 v.3 + TSW-90 v.2
KODA AV 710 F/C/S

I jeszcze jedna kwestia. Ze względu na pomieszczenie, zdecydowanie wygodnej by było, że poza dwiema kolumnami frontowymi, dwa tylne głośniki też były podstawkowe, a nie podłogowe. Da radę coś takiego znaleźć?
Napisano
Na jakiej powierzchni to ma grać?

Tylne kolumny w zestawach 5.0 oraz 5.1 są zazwyczaj nieduże, podstawkowe.
Zamiast kompletu KODA 710 lepiej kup używany zestaw 702 - są lepsze. Masz dużą szansę trafić komplet w okolicach 700zł

Pozdrawiam