violator Napisano 18 lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 lutego 2016 Drodzy.Jutro mam dokonać wyboru pomiędzy kolumnami yamaha soavo ns-b901, bądz Dali Icon 1 Mk2Byłem zdecydowany na Dali ze względu na wstęgi, ale pojawiła się opcja kupienia w tej samej cenie głośników Yamahy, które normalnie kosztują 3x tyle co Dali. Zastawiam się więc czy nie warto pokusić się o Soavo.Dodam, ze oba zestawy fabrycznie nowe.Miał ktoś doświadczenie z tymi kolumnami?Dziękuje za pomoc.Inne głośniki nie wchodzą w gre. Mam wybór pomiędzy tymi dwoma modelami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 lutego 2016 A z jakim wzmacniaczem mają grać?Wstęgi fajnie grają - ale niekoniecznie najtańsze modele.SAVO mogą być bardziej uniwersalnym rozwiązaniem - a jak masz rozsądną cenę to warto.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
violator Napisano 18 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2016 (edytowany) uff, dziekuje bardzo. juz myslalem, ze nikt sie nie odezwie.mam amp rxv-1067na przodach Yamaha ns-f700 te nowe docelowo beda na tyly, ale chce tez sprawdzic jak beda chodzic jako front presence. Edytowano 18 lutego 2016 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim - nie ma sensu cytowac go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 lutego 2016 No to już znasz odpowiedź!... i to pewnie po Twojej myśli.Całkiem fajny amplituner Masz cały komplet kolumn Yamahy? A docelowo (stara) para kolumn pójdzie do drugiego pomieszczenia - czy chcesz ambitniej podejść do tematu i dłużej kombinować z 7.1 (albo 7.2)?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
violator Napisano 18 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2016 dzieki bardzocena to £299 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 lutego 2016 Duże masz pomieszczenie?Bo ciekawe, jak NS-B901 by zagrały jako przednie w stereo i przy niezbyt wysokich poziomach głośności...PozdrawiamPS. Daj im trochę pograć - nowe kolumny potrzebują czasu by prawidłowo zagrać, a Ty kupujesz nówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
violator Napisano 19 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2016 Cytat Całkiem fajny amplituner Masz cały komplet kolumn Yamahy? A docelowo (stara) para kolumn pójdzie do drugiego pomieszczenia - czy chcesz ambitniej podejść do tematu i dłużej kombinować z 7.1 (albo 7.2)?Pozdrawiam tak,z yamahami jestem juz z dobre 15 lat, ostatnio mialem 3 rozne amplitunery tej firmy i wrocilem do serii xx67 bo wg mnie to ostatnia naprawdę dobrze brzmiąca i solidnie zbudowana seria. Naprawdę miałem na odsluchu w domu najnowsze dzieła tej firmy, ale zdecydowanie polecam wszystkim nawet rx-v367. Natomiast co do kolumn mam NS-F700 na przodach, NS-C700 centralny i maly sub YST SW015. Nie mam tyłów, stąd to pytanie. Ciekawią przyznam mnie te wstegi, ale moze rzeczywiscie powinienem trzymac sie "kompletu".Wiec jak pisalem, docelowo wyladuja na tylach, ale chce sprawdzic je jako front presence..No nic. Zaraz ruszam na zakupy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 lutego 2016 Trochę mały ten twój sub - jakoś nie mam zaufania do głośników mniejszych niż 8 cali,..Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
violator Napisano 19 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2016 juz wrocilem i jestem po pierwszym szybkim tescietutaj efekt - podstawki z krzeselhttps://www.youtube.com/watch?v=y6SH6iWHKhU...eature=youtu.be Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
violator Napisano 19 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2016 Cytat Trochę mały ten twój sub - jakoś nie mam zaufania do głośników mniejszych niż 8 cali,..Pozdrawiam tutaj wrzucilem filmik z tym subem https://www.youtube.com/watch?v=TnbVRrrPAac...eature=youtu.be Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 lutego 2016 Jakby tu powiedzieć... materiał który dałeś na YouTube to raczej nie jest jakość źródła nagraniowego.Jak dla mnie to mało widać (tzn. słuchać).PozdrawiamPS. Co robisz z AMIGĄ CDTV ? Do czegoś ma jeszcze zastosowanie???Odtwarza muzykę z płyt CD? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
violator Napisano 19 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2016 cdtv glownie wyglada, ale czasem sluzy jako odtwarzacz CD, lub Amiga 500Jak poszukasz w YT to znajdziesz recenzje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 lutego 2016 Zamiast szukać recenzji- wolę zapytać użytkownika Jaka jest jakość dźwięku w stosunku do zwykłego odtwarzacza CD?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
violator Napisano 19 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2016 nie ma roznicy. to calkiem klasyczny odtwarzacz CD z lat 90tych. Ma dwa analogowe wyjscia typu czincz. Potrafi dzialac niezaleznie, w sensie bez udzialu amigi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
violator Napisano 19 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2016 tutaj wiecej o CDTVhttps://www.youtube.com/watch?v=q-V6aUpS-xA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 19 lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 lutego 2016 Cytat tutaj wrzucilem filmik z tym subem https://www.youtube.com/watch?v=TnbVRrrPAac...eature=youtu.be Możesz zdradzić, co to za utwór? Album, sampler? Pytam, bo uwielbiam takie perkusyjne klimaty i to jak!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
violator Napisano 20 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2016 Ron Tutt - The Sheffield Drum Record Czesto leci na www.europaradiojazz.org/Polcam to radio - sam Jazz we Flac;ach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 20 lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 lutego 2016 Cytat tutaj wiecej o CDTVhttps://www.youtube.com/watch?v=q-V6aUpS-xA Dzięki za link -już wcześniej go oglądałem, a teraz po "podstawce" (Yamaszce 1067) skojarzyłem, ze to Twoja.Fajnie że "wiekowe" sprzęty nadal dobrze działają, a o ładnym wyglądzie już pisałeś...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
violator Napisano 1 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2016 Minelo troche czasu i glosniki juz lekko wygrzane,Soavo ma niesamoite wysokie. Gdyby ktos mial ochote to test w troche lepszej jakoscihttps://www.youtube.com/watch?v=cTaWSrjnqO8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 marca 2016 Udostępnij Napisano 1 marca 2016 Na taki filmik z YT można popatrzeć, ale na pewno nie ocenić jakości dźwięku. Bo niby jak? Nie słyszę przecież jak grają te kolumny, tylko moje w komputerze albo zestawie stereo. Co można usłyszeć, to że nie generują dużych zniekształceń. Ale każde poprawnie grające i do tego dużo tansze nie powinny ich generować.A tak na marginesie, to te kolumny nie są dobrze ustawione.Posadowione są za nisko, rozstawione zbyt wąsko i nie powinien ich przedzielać żaden mebel. Kolumny powinny się "widzieć". Na pewno też lepiej by grały dalej od tylnej ściany. Tak się nie ustawia kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
violator Napisano 2 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2016 zgadza się, oczywiście chodzi tu bardziej o visual pleasure i estetykę, niż samo ocenianie dźwięku. Nie da się ukryć, że wygląd tych pudełek idzie w parze z rozkoszą jaką dają naszym uszom. Dzięki za wskazówki dotyczące ustawień. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 3 marca 2016 Udostępnij Napisano 3 marca 2016 Akustyka, to bardzo ważna rzecz. Jeśli się ją zaniedba, to nawet najlepszy zestaw może zagrać kiepsko.Poszukaj tych zagadnień w necie albo napisz do mnie na PW, podając adres mailowy a wyślę Ci ciekawe artykuły na ten temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts